Eeero, akıllı Wi-Fi yönlendiricisi için Andy Rubin'in katıldığı turda 40 milyon dolar yatırım aldı

Eeero, akıllı Wi-Fi yönlendiricisi için Andy Rubin'in katıldığı turda 40 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Şubat ayında prototipini tanıtmasıyla birlikte ilk iki haftasında 2.5 milyon dolarlık sipariş alan Eeero, akıllı Wi-Fi yönlendiricisini 2016 yılında piyasaya sunuyor. Bunun için aralarında Andy Rubin'in yakın zamanda kurduğu donanım odaklı yatırım şirketi Playground Ventures, Redpoint Ventures ve Nest'in yatırımcısı Shasta Ventures'tan 40 milyon dolardan fazla yatırım alan Eero, 50 kişilik ekibini büyütmeye ve Çin'deki üretimine hız vermeye başlayacak.

Eero'nun akıllı Wi-Fi sistemi, internetin evin her noktasında çekmesini sağlamak gibi temel bir işlevin yanında, evinizi nesnelerin interneti (IoT) için de hazırlayan bir alt yapı sunuyor. Eeero, evde Nest'in termostatlar için sağladığı yeniliği Wi-Fi ağına getirebilecek bir cihaz olarak görülüyor. Buna ek olarak kolay kurulum ve ağ oluşturma özellikleri, yalın tasarımı Eero'nun bugüne kadar First Round Capital liderliğinde aralarında Stanford University’nin StartX, Menlo Ventures ve Alexis Ohanian’ın olduğu bir grup yatırımcıdan 5 milyon dolar yatırım almasını sağlamıştı.

Eero, evinizdeki kablosuz internet trafiğini yönetmek için kutu görünümünde bir cihaz sunuyor. Üç cihazın büyük bir evin tüm noktalarını kapsama almaya yeteceğini öneren Eero’nun ilk cihazı DSL modeminize bağlanırken, diğerlerini sadece prize takmanız yetiyor. Cihazlar birbirine otomatik olarak bağlanıyor ve mesh bir ağ oluşturarak kablosuz internetin eve homojen bir şekilde dağılmasını sağlıyor.

Mobil uygulamasıyla birlikte kullanılan Eero, telefonunuza Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Uygulama üzerinden yeni bir ağ oluşturuyor, dilerseniz başkalarını davet ediyor ve ağ performansını izleyebiliyorsunuz. Kullanım kolaylığıyla öne çıkan Eero ağın performansı konusunda sizden minimum taleple geliyor. Bir sorun olduğunda sistem kendi kendini yeni yüklüyor yani sizin “reset” tuşunu arayıp bulmanıza, 10’dan geriye saymanıza vs. gerek kalmıyor.

Yatırımla birlikte Wi-Fi yönlendiricisinin ABD'deki satışı için gerekli olan Federal İletişim Komisyonu (FCC) onayını aldığını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.