Google, gelen e-postalara cevap önerileri sunmaya başlıyor

Google, gelen e-postalara cevap önerileri sunmaya başlıyor

Google yoğun şekilde e-posta kullananların işine yarayacağını düşündüğü bir yeniliği duyurdu. Google'ın Inbox uygulaması için yaptığı gelişmeyle artık gelen e-postaların altında verebileceğiniz olası cevaplar hazır şablon olarak gösterilecek.

"Smart Reply" ismi verilen yeni özellik Google mühendisleri tarafından "Bu e-postaya cevap vermeye ihtiyaç var mı?" sorusu ile geliştirilmeye başlanmış. Ardından e-posta içerikleri, 'machine learning' algoritmalarıyla analiz edilmeye başlanmış ve bir e-posta cevaba ihtiyaç duyuyorsa olası cevaplar akıllı algoritmayla yaratılarak 3 farklı durumu içeren mesaj seçeneğiyle kullanıcılara gösterilmeye başlanmış. smartreply1

Google gelecek hafta iOS ve Android için yayınlacağı Inbox güncellemesine "akıllı cevap" özelliğini dahil ederek kullanıma sunacak. Google ileride akıllı cevap özelliğini "öneriden" çıkartıp, izin veren kullanıcılar için otomatik olarak cevap verme özelliğine dönüştürür mü göreceğiz. Aşağıda Google'ın akıllı cevap özelliğinin işleyiş yapısını açıklayan görseli inceleyebilirsiniz.

google-inbox-akilli-cevap

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.