SimilarWeb aldığı 25 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 400 milyon dolara çıkardı

Websitesi trafik ölçümleme ve analiz servisi SimilarWeb yeni bir yatırım turunu kapattığını açıkladı.

similarweb Geçtiğimiz yıl aynı dönemde mobil ölçümleme alanına da giriş yapan şirket bilindiği gibi Similar Group çatısı altında farklı ürünler geliştiren Tel Aviv merkezli girişimin bir kolu.

Yeni tur sonunda 25 milyon dolar yatırım alan şirkete bu yatırım turunda da öncülük eden Naspers olmuş. Bu yatırımla birlikte SimilarWeb bugüne kadar toplam 65 milyon dolar yatırım almış oldu. Geçtiğimiz yıl aldığı yatırımla birlikte mobil analitik ve ölçümleme servisini duyuran şirketin bu yeni yatırımla birlikte Alexa'dan daha iyi ölçümler sunan ve sektörde daha çok tercih edilen bir şirket olma hedefi koymuş.

similarweb-yatirim-naspers

Şirket yatırımdan sonra değerlemesiyle ilgili resmi açıklama yapmazken teknoloji kulislerinde, şirket içerisinden güvenilir kaynakların aktardığı bilgilere göre şirketin değerlemesi 400 milyon dolara ulaşmış. Yeni yatırımla birlikte şirket özellikle Ukrayna ve İsrail ofislerine daha çok yeni mühendis alımı yapacakken, New York ve Londra ofislerine satış temsilcisi ve müşteri ilişkileri temsilcisi pozisyonlarında alım yapacağını açıkladı. Tüm bunların yanında şirket yeni finans müdürü(CFO) olarak daha önce Shopping.com'da aynı görevi sürdürmüş olan Jason Schwartz'ı atadığını duyurdu.

Webrazzi Dijital'15 konferansında konuşmacı olarak yer alan SimilarWeb’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Etai Rosen'de yaptıkları analizlere göre Türkiye’de online trafiğin yüzde 11’i ‘haber’e yöneldiğini aktarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.