Kapgel, çok kanallı perakende markalarıyla vites yükseltmeye hazırlanıyor

Kapgel, çok kanallı perakende markalarıyla vites yükseltmeye hazırlanıyor

Talebe göre dağıtım hizmetine yeni kategoriler ekleyerek büyümesini sürdüren Kapgel'in mobil uygulaması üzerinden kahveden çiçeğe, lostradan kitaba binlerce ürün ve hizmet arasından seçim yapmanız mümkün. Moda markalarıyla da hizmet veren Kapgel, son olarak aralarında Iamnotbasic ve Brandzoo gibi e-ticaret markalarının olduğu bir grup mağazayı portföyüne eklediğini duyurdu.

Söz konusu e-ticaret markaları olunca, Kapgel'in e-ticaret platformlarına entegre olarak, aynı gün teslimat seçenekleri arasına girmeyi planlayıp planlamadığı akla gelen ilk soru oluyor. (Kısa bir süre önce resmi lansmanı yapılan Uber'in aynı gün dağıtım servisi kapgeluberRUSH'ı Postmates gibi rakiplerinden ayıran bu özellik, uberRUSH'ın e-ticaret alışverişlerinde bir teslimat seçeneği olarak görünmesini sağlıyor.) Kapgel'den aldığımız bilgiye göre, bu sorunun cevabı, "hayır", en azından kısa vadede. Girişimin önceliği, bu alanda omni channel yani çok kanallı perakendenin gittikçe yaygınlaşmasını avantaja çevirmek.

Kapgel'in kurucu ortaklarından Çetin Öztoprak, Kapgel'in lansmanından bu yana geçen dört ayda öncelikle, "mobil dünyaya açılmak isteyen ancak hızlı gönderi operasyonuna bütçe ayırmak istemeyen; az şubeli ve fanatik müşterileri olan mağazalar" tarafından benimsendiğini belirtiyor. Ancak son dönemde hızlanan aynı gün teslimat rekabeti, birçok büyük markanın da benzer şekilde Kapgel'in radarına girmesini sağlıyor. Kapgel, fiziksel mağazadan satışla birlikte "online seç ve öde, mağaza'dan teslim al" modelini uygulayan markaların bu sisteminin bir uzantısı olmaya hazırlanıyor. Çetin'in verdiği bilgiye göre, bu, kullanıcıların e-perakende kanalı olan bir mağazadan online satın aldığı bir ürünü mağazadan teslim alma görevini Kapgel'e verebilmesiyle sağlanacak.

Kapgel, bu iş birliklerini önümüzdeki dönemde omni-channel için hazır olan markalarla birlikte duyurmayı planlıyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.