Uber'in talebe göre hızlı dağıtım servisi UberRUSH faaliyete başladı

Uber'in talebe göre hızlı dağıtım servisi UberRUSH faaliyete başladı

Taksi uygulaması olarak tanınsa da aslında bir lojistik yazılım sağlayıcısı olarak uzmanlaşan Uber, bu yöndeki servislerine bir yenisini ekledi. Uber'in geçtiğimiz Nisan ayında New York'ta testlerine başladığı UberRUSH adı verilen talebe göre dağıtım benzeri servisi, bugün itibariyle New York, San Francisco ve Chicago'da resmen faaliyete başladı.

Uber'in resmi blogunda yapılan açıklamada ABD'de yapılan toplam yolculukların yüzde 20'sinin bir şeyleri A noktasından B noktasına taşımak için yapıldığı bilgisi paylaşılıyor. Bu işlemleri gerek zaman gerek kaynakların kullanımı açısından daha verimli hale getirmeyi amaçlayan UberRUSH, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bir ürünü araç ve/veya bisiklet sürücüleri aracılığıyla hızlıca teslim ediyor.

UberRUSH için yüzlerce yerel işletmeyle iş birliği yaptığını söyleyen Uber, böylelikle Postmates (Türkiye'de kapgel ve getir gibi örneklerini gösrdüğümüz) gibi servislere rakip oluyor. Ancak UberRUSH, doğrudan e-ticaret platformlarına entegrasyonuyla bu servislerden önemli bir noktada ayrışıyor. Shopify, Clover, ChowNow, BigcommerceBloomNet talebe göre dağıtım servisi delivery.com gibi platformlarla anlaşan UberRUSH, aynı gün teslimat seçenekleri arasına ekleniyor. İlgili platformdan sipariş veren bir müşteri, ürünün aynı gün dağıtımı için UberRUSH'ı seçebiliyor.

Siparişler Uber sürücülerinin araçlarında taşınıyor ve bir sürücünün aynı rota üzerinde birden fazla siparişi dağıtması mümkün. Merak edenler için yolcular ve siparişler ayrı araçlarda taşınıyor. UberRUSH servisi için 5 ila 7 dolar arasında bir fiyat belirleyen Uber, ücretin müşteriden mi yoksa iş ortaklarından mı alınacağı konusunda kararı iş ortaklarına bırakıyor. Uber her bir dağıtım için yüzde 20 ila yüzde 25 oranında komisyon alıyor. Uber yolculuklarından farklı olarak UberRUSH için, Uber'in değişken fiyat politikası izlenmiyor.Bu da Uber'in dağıtım için yeterli sayıda kuryeye ulaşıp ulaşamayacağı yönünde soru işaretleri uyandırıyor.

Uber’in geçtiğimiz Şubat ayında Barselona ve Los Angeles’ta (daha önce  UberFRESH olarak adlandırılan servis) denemeye başladığı talebe göre yemek dağıtım servisi UberEATS, geçtiğimiz Nisan ayında Chicago ve New York’a açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.