Apple TV, 629 TL fiyatla ön siparişe açıldı

Apple TV, 629 TL fiyatla ön siparişe açıldı

Apple'ın 9 Eylül'de düzenlendiği etkinlikte tanıttığı 4. nesil Apple TV ön siparişe açıldı. Dokunmatik kumanda ve tvOS işletim sistemiyle dikkat çeken ama ev tipi akıllı asistan özelliği sunmayan Apple TV için 80 ülkeden ön sipariş vermek mümkün.

Geçtiğimiz hafta Apple CEO'su Tim Cook, Apple TV ön siparişinin bu hafta açılacağını söylemişti. 32 GB ve 64 GB'lık iki farklı modeli olan Apple TV, ABD'de sırasıyla 149 dolar ve 199 dolar, Türkiye'de ise 629 TL ve 829 TL fiyat etiketleriyle ön siparişe açılmış durumda.

Üçüncü nesil Apple TV'nin fiyatını 279 TL'ye düşüren Apple, ilk siparişlerin sevkedileceği tarihi 30 Ekim olarak açıklıyor.

Apple TV Fiyat

Apple TV'nin kutusunda dokunmatik kumanda, lightning-USB kablosu ve güç kablosu da bulunuyor ama HDMI kablosu satın almak isterseniz 69 TL daha ödemeniz gerekiyor.

Hatırlarsanız Apple TV'ye özel oyunlar dikkat çekiciydi ve Apple TV kumandası bu oyunlara has (dokunmaya/harekete duyarlı) özellikler sunuyor. Üçüncü firmaların Apple TV'yi kontrol etmekte kullanılamayacağı da Apple tarafından daha önce açıklanmıştı.

Tim Cook, Apple TV'de evrensel arama özelliğinin (tek bir aramayla neredeyse tüm içerik servislerini tarama) genele açılacağını ve şu anda iTunes, Netflix, Hulu, Showtime ve HBO popüler servislerin evrensel arama özelliğine dahil edildiğini söylemişti.

Apple TV (ve Chromecast) satmayacağını açıklayan Amazon'un ne kadar etkili bir hamle yaptığını ise kısa zamanda göreceğimizi söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.