Uber, 1 milyar dolarlık yeni yatırım turuna hazırlanıyor

Uber, 1 milyar dolarlık yeni yatırım turuna hazırlanıyor

uber-degerleme-51Henüz üç ay önce başarılı bir yatırım turunu tamamlayan Uber, bu kısa süreye rağmen 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım turuna daha hazırlanmaya başladı. Yatırımcılar, bu yeni yatırım turunun ardından Uber'in 60 ile 70 milyar dolar arasında bir değere ulaşacağını tahmin ediyor. Bu da bir süre önce Uber'in 10 milyar dolarlık iş hacmine ulaşma hedefinin ardından borsaya açılacağı fikrini doğrular nitelikte bir gelişme sayılabilir.

Uber, bu yatırım turunu başarılı bir şekilde tamamladığı takdirde, açık arayla dünyanın halka açılmamış en değerli özel girişimi haline gelmiş olacak.

Uber şu anda dünyanın 63 ülkesindeki 300'den fazla şehirde, binlerce sürücüyle anlaşarak her gün milyonlarca insana hizmet veren devasa bir girişim durumunda. Bununla birlikte Uber, her geçen gün hizmet yelpazesini genişletmeye de devam ediyor. Uber Türkiye Genel Müdürü  Neyran Bahadırlı, Webrazzi Summit 2015'te özellikle UberPool ile birlikte Uber'in çok daha farklı bir noktaya geleceğini aktarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.