Paylaşım ekonomisinin Türkiye'deki 3 temsilcisi: Bukoli, Uber, Blablacar

Paylaşım ekonomisinin Türkiye'deki 3 temsilcisi: Bukoli, Uber, Blablacar

Webrazzi Summit 2015'te paylaşım ekonomisini konuşmamak olmazdı ve bu alanda Türkiye'de faaliyet gösteren 3 önemli girişimi aynı oturumda ağırladık.

Webrazzi Editörü Noyan Ayan'ın moderatörlüğündeki oturumda Borusan Lojistik (Bukoli) adına Kaan Gürgenç, Uber Türkiye adına Neyran Bahadırlı ve Blablacar adına Esin İmer bir araya geldi.

Bukoli: Esnaflar paylaşım ekonomisinde

Paylaşım ekonomisi hakkında ilk söz alan isim Kaan Gürgenç oldu ve Bukoli'yi kurarken ilk önce motosiklet kullanıcılarını üzerinden harekete geçmek istediklerini söyledi. Ancak bunun çok mümkün olmayacağını görüldükten sonra esnaflar üzerinden yola çıkılmış ve 'İstanbul'da hiç kimseyi 500 metreden fazla yürütmeyeceğiz' sloganıyla Bukoli hayata geçirilmiş.

İstanbul'da en yaygın kargo şirketinin 200 noktası olduğunu söyleyen Gürgenç, şu anda 480  noktada olduklarını ve 2500 noktaya ulaşmak istediklerini ifade etti. Bukoli'nin önümüzdeki dönemde 7/24 paket teslimatı yapabilecek olan akıllı makinaları hayata geçirmek istediğini de hatırlatalım.

Uber: Paylaşım ekonomisindeki en önemli silahımız UberPool

Türkiye'de 5 farklı ürünle hizmet verdiklerini söyleyen Neyran Bahadırlı ise Uber'in Türkiye'de tamamen yasal olarak çalıştığını söyledi ve paylaşım ekonomisi en önemli ürününün Uber Pool olduğunu söyledi.

Dolmuş taksi modelindeki Uber Pool, henüz Türkiye'de yok ama Neyran Bahadırlı bu hizmetin özellikle İstanbul'da trafik sorununa oldukça faydalı olacağını paylaştı. Bahadırlı son olarak 2015 başından bu yana Uber'in Türkiye'deki kullanıcı sayısının 4 kart arttığını paylaştı ve seçim gününde (1 Kasım'da) 'oyverturkiye' koduyla indirimli Uber yolculuğu yapılabileceğini hatırlattı.

Blablacar: Hem ekomik hem sosyal

Türkiye dahil olmak üzere 19 ülkede faaliyet gösteren yolculuk paylaşım girişimi Blablacar'ın Türkiye Ülke Müdürü Esin İmer ise hem paylaşım ekonomisin finansal boyutunun yanısıra sosyal boyutuna da değindi.

Blablacar'da yapılan uzun yolculukların kullanıcılar arasında etkileşim kurmayı kolaylaştırdığını söyleyen Esin İmer, Türkiye'nin sadece Facebook girişiyle kullanıcı aldıkları ilk ülke olduğunu söyledi. Daha sonra TC kimlik doğrulaması da ekleyerek güvenli yolculuklar yapılmasına önem verdiklerini hatırlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.