Zomato, temassız ödeme işinden vazgeçiyor

Zomato, temassız ödeme işinden vazgeçiyor

Dijital dünyanın en önemli mekan rehberlerinden Zomato, bu yıl başında adım attığı temassız ödeme işini kapatacağını açıkladı.

2013 sonunda Türkiye'ye açılan ve bu yıl başında Mekanist.net'i satın alarak güçlenen Zomato, temassız ödeme yeniliğini ilk olarak Dubai'de denemeye başlamıştı. Şubat ayında 120 restoranda kullanılan yenilik ilk olarak Zomato iOS uygulamasıyla kullanılabiliyordu.

CEO Deepinder Goyal'in Zomato blogunda yaptığı açıklamaya göre bu iddialı adım beklenenden daha masraflı olmuş. Restoranlara iPad dağıtan Zomato için kullanıcı kazanım bedelinin çok yüksek olması Zomato'nun geri adım atmasına neden olmuş.

Bu sistemin Zomato'nun klasik kullanıcı akışının bir parçası olmadığını da itiraf eden Goyal, kullanıcılarının çoğunun yeni teknolojilere hevesli olduğu konusunda da yanıldıklarını söylüyor. Restoran çalışanlarını eğitmenin de külfetli bir iş olduğunu ekliyor.

Şimdiye kadar 223 milyon dolar yatırım alan ve değeri 1 milyar doları aşan Zomato, bundan sonra yeni bir bölgede temassız ödeme işine adım atmayı da planlamıyor. 50 milyon dolar yatırımla giriş yapılan yemek sipariş işi (Zomato Order) konusunda herhangi bir açıklama yok.

Geçtğimiz cuma günü 300 çalışanını işten çıkaracağı duyulan Zomato'nun özellikle ABD'deki içerik ekiplerini küçülteceği belirtilmişti. Hindistanlı girişim, Ocak 2015'te Urbanspoon'u satın alarak ABD'ye açılmıştı.

Girişim Ofisleri'nin Zomato İstanbul ofisi çekimlerinde Türkiye'deki aylık ziyaretçi sayısının 4 milyonu geçtiğini öğrenmiştik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.