Yemek sipariş servisine 50 milyon dolar yatırım yapan Zomato, Order uygulamasını yayınladı

Yemek sipariş servisine 50 milyon dolar yatırım yapan Zomato, Order uygulamasını yayınladı

Geçtiğimiz Şubat ayında 50 milyon dolarlık yatırımla online yemek sipariş servisi alanına adım atacağını duyuran Zomato, servis için ayrı bir mobil uygulama yayınladı. Zomato Order adı verilen uygulama Türkçe dahil olmak üzere Zomato'nun faaliyet gösterdiği tüm pazarları hedefliyor.

Zomato geçtiğimiz Nisan ayında ana uygulamasında yaptığı güncellemeyle online yemek siparişleri almaya başlamıştı. Geçen sürede, servisi test eden Zomato, yayınladığı yeni uygulamasıyla bu servisi başlıbaşına bir iş haline getiriyor. iOS ve Android için yayınlanan Zomato Order, kullanıcıların Zomato'nun erişimi olan restoranlardan online sipariş vermesini sağlıyor. Mekanist satın almasından sonra Türkiye'de 13 şehirde 40 binden fazla sayıda restorana ulaşan Zomato'nun yeni Order uygulamasının bu restoranların tümünü kapsaması beklenebilir.

Zomato, online yemek dağıtım servisiyle yeni bir gelir kanalı yaratıyor. Girişim, restoranlardan her sipariş için bir komisyon bedeli alıyor ve dağıtım konusunda bir sorumluluk üstlenmiyor. Sipariş servisinin ana uygulamadan ayrılması ise son dönemde sıkça rastladığımız unbundling trendini takip ediyor. Kullanıcı deneyimi iyileştirilecek şekilde Zomato Order uygulaması ana uygulamasıyla bağlantılı bir şekilde çalışıyor. Yani ana uygulamada keşfettiğiniz bir restorandan sipariş vermek isterseniz tek dokunuşla Order uygulamasına geçiş yapmanız sağlanıyor.

Zomato Order henüz Türkiye uygulama mağazalarında yayınlanmadı ancak şirketin online yemek dağıtım servisini kısa sürede Türkiye'de de hayata geçirmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.