Tıklamaya değil okumaya odaklanan HaberVer yayına başladı

Tıklamaya değil okumaya odaklanan HaberVer yayına başladı

Türkiye'de popüler haber siteleri tıklama haberciliğinde rakip tanımıyor ancak bundan şikayetçi olan pek de azımsanmayacak bir kitle var. Dijital mecraların yükselişi sayesinde, bu okuyucuları hedefleyen ve kaliteli içeriğe odaklanan haber sitelerinin/uygulamalarının da sayısı artıyor. "Okunabilen bir haber sitesi" mottosuyla yola çıkan HaberVer, okuyucuların bir bakışta Türkiye'de ve dünyadaki gelişmelerden haberdar olması amaçlanarak hazırlanmış.

HaberVer, Türkiye'de uzun süredir medya sektöründe çalışan ve bazılarınızın Teknolog blogundan tanıdığı Erdal Kaplanseren'e ait bir proje. 1998 yılından beri çalıştığı Doğan Medya Grubu'ndan kendi yayın şirketini kurmak üzere Şubat 2014'te ayrılan Erdal'ın ilk girişimi Layka olmuştu. Kurumsal pazar için içerik üreterek gelir sağlayan Layka, internette içerik tüketen herkesi ilgilendirebilecek projeler üretiyor ve HaberVer bunlardan ilki.

HaberVer'in mevcut haber sitelerinden nasıl farklı olduğunu ise Erdal şu sözlerle aktarıyor: "HaberVer, klasik bir haber sitesi değil. Bir haber merkezi. HaberVer’de haberleri ve ilgi çekecek tüm içerikleri sosyal medya kullanım kültürüne uygun bir formatta sunacağız. Kesin ve açıklayıcı bir dille başlıkta haberin özünü verip, sayfa tıklatma derdine düşmeden ziyaretçiye ana sayfadaki spotta haberin genel hatlarını sunacağız. HaberVer’in masaüstü veya mobil web sitesine girildiğinde, Türkiye’de ve dünyada neler olup bittiğini saniyeler içinde ana hatlarıyla öğrenmek için ana sayfada dolaşmak yeterli olacak. Detay isteyenler haber sayfalarına girecek. Bizim için önemli olan daha fazla sayfa göstermek değil, haber vermek."

Sosyal haberciliği de önemseyen HaberVer, başta Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube olmak üzere popüler ağları yalnızca web sayfasına yönlendiren trafik kanalları olarak görmüyor. Yani HaberVer'in haber içeriği, siteye gitmeden bu kanallar üzerinden ulaşılabilir olacak şekilde üretiliyor. HaberVer adresini ziyaret etmekse farklı tasarım ve özel araçlarla bir nevi ödüllendiriliyor. HaberVer sitesinde, size yalnızca iyi haberleri getiren İyi Haber Ver butonu ve haberleri konularına göre ayıran renk kodları bu araçlardan bazıları. Ziyaretçilerin haber kategorilerini kendi isteklerine göre düzenleme, istemedikleri kategorileri pasifleştirme, haber takip etme ve bu haberlerdeki gelişmeler hakkında bildirim alma gibi özelliklerin sunulması da planlar arasında.

Sıkı köşe ve tartışma yazıları ya da belirli bir perspektifte ele alınan haberler arıyorsanız HaberVer'in size göre olmadığını da belirtmemiz gerekiyor. Zira Erdal'ın HaberVer ile önemli vaatlerinden biri, haberleri siyasi veya kurumsal bir kimlikle veya duruşla herhangi bir yakınlık kurmadan, sadece içerik gözüyle bakıp takipçilerine ulaştırmak.

İlk etapta yazı ve fotoğraf tabanlı web sitesini yayına alan HaberVer, yakın zamanda ses ve video içeriklerini de başlatmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.