Linkedin, Project Voyager kod adlı yeni uygulamasıyla kendini yenilemek istiyor

Linkedin, Project Voyager kod adlı yeni uygulamasıyla kendini yenilemek istiyor

Linkedin, Anaheim/California'da düzenlediği TalentConnect adlı etkinlikte işe alım uzmanlarını buluşturdu ve yeni uygulaması hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kod adı Project Voyager olan yeni uygulama, Kısa süre önce 13 milyon dolar cezaya çarptırılan sosyal ağın daha iyi bir deneyim sunmasını sağlayacak.

Yeni uygulamanın önizlemesini sunan Linkedin'in CEO'su Jeff Weiner, 21. yüzyıla uygun bir uygulama geliştirmekte olduklarını ifade ediyor. 380 milyondan fazla kullanıcıya sahip sosyal ağın kullanıcı ilişkileri ve bilgi kirliliği açısında daha verimli olacağının sinyallerini veriyor.

Weiner'in paylaştığı bilgilere göre Linkedin'in yeni uygulamasındaki 'Anasayfa (home)' ekranı kişiselleştirilebilir olack. Kullanıcıların içerikleri tamamen kendi ilgi alanlarına göre biçimlendirebilecek. İstediği içerikleri tutacak, istemedikleriniyse akıştan çıkarabilecek.

linkedin-uygulama

Sadece haber ve bilgi değil, önemsenen kişilerle ilgili bilgilerin de ana sayfa akışında yer almasının gerektiğini söyleyen Weiner, 'Ben (me)' bölümünde ise daha derli toplu bir bildirimler dizisinin yer alacağını paylaşıyor.

Mesaj kutusu (Inbox ) kısmını da bir anlık mesajlaşma yapısına çevirmeye başlayan Linkedin CEO'su, 'etiketler (stickers)' gibi yeniliklerin de ekleneceğini söylüyor. Linkedin'in resmiyetine daha insancıl bir renk vereceklerini belirtiyor. 'Bağlantılarım (My Network)' bölümü de Linkedin'deki bağlantılarla kurulan ilişkilerin özetlendiği bir yer olarak yeniden (Connect) tasarlanıyor.

linkedin-uygulama-2

Yeni arama deneyimi yüzde 300 daha hızlı

CEO koltuğunu Reid Hoffman'dan devralan Jeff Weiner, yapay zeka teknolojini kullanarak yüzde 300 daha hızlı bir arama deneyimi sunacaklarını da ekliyor. Weiner, Lynda ve diğer Linkedin uygulamalara dönük bir hızlı geçiş (derin linkleme) özelliğinden, Didi Kuaidi ile yapılan anlaşma gibi yeni işbirliklerinin geleceğinden ve '3 milyar kullanıcının profilini barındarmaktan' memnun olacaklarını da ekliyor.

LinkedIn'in yeni uygulamasının Linkedin'den soğumamıza sebep olan nedenleri ve taciz sorunlarını ne kadar geriletebilir bilmiyoruz ama Linkedin'in 3 milyar kullanıcıya sahip olma hevesi Linkedin'in işinin kolay olmadığını gösteriyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.