Deezer ön talepleri toplayarak ay sonunda borsaya açılıyor

Deezer ön talepleri toplayarak ay sonunda borsaya açılıyor

Spotify ve Apple Music ile yoğun rekabet içinde olan Deezer'ın yıl sonunda borsaya açılma planları olduğunu sizlere aktarmıştık. Planını daha erkene çeken şirket Ekim ayı sonunda Paris'te bulunan Euronext'te borsaya açılmaya hazırlanıyor.

Deezer, 27 Ekim'e kadar yatırımcılardan ön talepleri toplayacak. Borsaya açılma sırasında 8.241.758 yeni hisse dağıtacak olan şirket bu sayede yaklaşık 300 milyon euro elde etmeyi planlıyor. Hisse senetlerinin adet fiyatı ise 36,40 euro ile 49,24 euro arasında olacak. Euronext'te ‘DZR’ ismiyle 30 Ekim tarihinden itibaren işlem görmeye hazırlanan şirketin değerlemesinin 884 milyon euro ile 1,088 milyar euro arasında olması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda 6,3 milyon ücretli abonesi olduğunu açıklayan Deezer, kullanıcılarının yalnızca 1,5 milyonu doğrudan servise abone olanlar olduğunu da belirtmişti. Geriye kalan 4,8 milyon kullanıcı GSM operatörleri ve diğer şirketlerle yapılan anlaşmalar ile servisi ücretli olarak kullanıyor. Borsaya açılmadan sonra rekabet ve yeni müşteri kazanımı için oldukça önemli bir maddi kaynak yaratmış olacak olan Deezer'ın borsaya açılmadan sonra nasıl hamleler yapacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.