R/GA İstanbul ofisini açtı, Sertan Eratay ajansın Orta Doğu yönetici direktörü oldu

R/GA İstanbul ofisini açtı, Sertan Eratay ajansın Orta Doğu yönetici direktörü oldu

R/GA'in İstanbul ofisi artık resmi. Dünya çapındaki 15'inci ofisini İstanbul'da açtığını dün yani 14 Ekim akşamı Soho House İstanbul'da düzenlediği bir etkinlikle duyuran R/GA'in Orta Doğu bölgesi Yönetici Direktörü, Turkcell Dijtal Kanallar eski Direktörü Sertan Eratay oldu.

Teknoloji ve yaratıcılığı birleştirmek konusundaki başarısıyla tanınan R/GA, Samsung ve Google ile giyilebilir teknolojiler ve nesnelerin interneti; Makerbot ile 3D baskı ve Airbnb ile paylaşım ekonomisi gibi günümüz teknoloji dünyasının en gözde alanlarında çalışmalarıylarga sertan eratay matt lodder son yıllarda bu alandaki ustalığını perçinleyen işlere imza atmıştı. Bu çalışmaları New York merkezli ajansa Cannes Lions 2015'te Yılın Ajansı ödülünü getirmişti, hatırlayacağınız gibi.

R/GA'in İstanbul'daki ilk ofisi olsa da ajans, Türkiye pazarına yeni değil. Halihazırda üç yıldır Turkcell ile çalışan R/GA'in ülkedeki bir diğer müşterisi de Akbank. EMEA bölgesinden sorumlu Yönetici Direktörü ve  Kıdemli Başkan Yardımcısı Matt Lodder, Webrazzi'ye yaptığı açıklamada, İstanbul ofisiyle bu iş birliklerini derinleştirmek ve yeni iş birlikleri geliştirmek istediklerini söylüyor.

R/GA'in İstanbul'da ofis açma kararında genç nüfusun yenilikçi işlere açıklığı, gelişmiş teknik altyapı ve inovatif işleri cesaretle uygulayan Türk stili iş yapma biçiminin etkili olduğunu da belirtiyor Lodder.

İnternetle bağlantılı çağın ajansı olarak konumlanan R/GA'in Türkiye'de önceliklerinden biri dijitalleşme olacak. Halihazırda bu konuya 16 yıllık telekom ve bankacılık sektörleri deneyimleriyle fazlasıyla aşina olan Sertan Eratay, İstanbul'da son yıllarda dijitalleşme yönünde önemli bir hareketlilik olduğunu söylüyor. Hızlı tüketim ve diğer sektörlerde geleneksel markaların dijital olarak dönüşümü konusunda R/GA pazarda büyük bir potansiyel görüyor ve bu elbette gerçekçi bir yaklaşım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.