Deezer, online müzik rekabetinde hızlanmak için yıl sonunda borsaya açılıyor

Deezer, online müzik rekabetinde hızlanmak için yıl sonunda borsaya açılıyor

Fransa-Paris merkezli online müzik servisi Deezer, gün geçtikçe rekabetin sertleştiği online müzik piyasasında kendi cephesini güçlendirmek için yıl sonunda borsaya açılma planları yapıyor. Bilindiği gibi servis Spotify ve Apple Music ile kıyasıya bir rekabet halinde.

Online müzik dinleme servisleri için karlılık oldukça zor bir hedef  ve 6,3 milyon ücretli abonesi bulunan Deezer'ın bu kullanıcılarının yalnızca 1,5 milyonu doğrudan servise abone olanlar. Geriye kalan 4,8 milyon kullanıcı GSM operatörleri ve diğer şirketlerle yapılan anlaşmalar ile servisi ücretli olarak kullanıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre 3,3 milyon ücretli abone, servisi çok sık kullanmıyor ve "inaktif" kategorisinde yer alıyor. Servisi düzenli olarak her ay kullanan ücretli abone sayısı 1,5 milyon ile sınırlı.

Spotify ile karşılaştırığında Deezer'ın ücretli abone sayısı açısından alması gereken uzun bir yol var diyebiliriz. Zira, 15 milyon ücretli abonesi bulunan Spotify'ın, geçtiğimiz Haziran ayında aldığı 526 milyon dolarlık yatırımla değerlemesi de 8 milyar doların üzerine çıkmıştı. Aynı ay Apple Music'i tanıtan Apple ise küresel erişimiyle, tüm online müzik dinleme servisleri için ilk günden dişli bir rakip olarak belirmişti.

Analistlerin yaptığı tahminlere göre Deezer'ın değerlemesi bugün 1,2 milyar dolar. Girişimin halka açılması, sermaye açısından elini rahatlatmasını ve küresel rakipleri karşısında yeniden güç toplamasını sağlayabilir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.