Türkiye'de de popüler olan Güney Kıbrıs merkezli Talking Tom'un indirilme sayısı 3 milyarı geçti

Türkiye'de de popüler olan Güney Kıbrıs merkezli Talking Tom'un indirilme sayısı 3 milyarı geçti

Söylenenleri tekrarlayan bir kedinin başrolde olduğu Talking Tom and Friends uygulamaları 3 milyar indirme barajını geride bıraktı. Türkçe'ye Benim Konuşan Tom'um olarka çevrilen Talking Tom'un en çok indirildiği ülkelerden biri de Türkiye.

Farklı platformlardaki uygulamları ve internetteki video paylaşımlarıyla popüler olan Talking Tom'un geliştiricisi Outfit7 Limited, 5 yıl içinde 15 farklı uygulamayla (Talking Tom and Friends) bu başarıyı yakaladıklarını ifade ediyor. Dikkat çeken detaylardan biriyse son 4 yılda 2 milyar kez indirilen uygulamaların son 1 yıl içinde 1 milyar kez indirilmiş olması.

Aylık 250 milyon aktif kullanıcı

Paylaşılan bilgilere göre Talking Tom, 230'dan fazla ülke ve bölgede aylık 250 milyon aktif kullanıcıya sahip. Üstelik bu aktif kullanıcıların yarısını yetişkinler oluşturuyor. Kadın-erkek kullanım oranıysa eşit.

Talking Tom uygulamasında Tom adlı kediye söylediklerinizi tekrar ettirmenin yanısıra onları besleyip onunla oynayabiliyorsunuz. Türkiye'de hemen herkesin, kendi kullanmasa bile, çevresindeki bir kaç kişide gördüğünü tahmin ettiğim Talking Tom, paylaşılan resmi bilgilere göre de ülkemizde popüler bir uygulama.

Outfit7'nin CEO'su Samo Login net rakam paylaşmıyor ama Talking Tom'u en çok görüntüleyen ve oynayan ülkeleri Çin, Brezilya, ABD, Rusya, Vietnam, Hindistan, Meksika, Türkiye, Suudi Arabistan ve Kolombiya olarak açıklıyor. Tom and Angela adlı uygulama 135 ülkede 1. sırada yer alıyor.

Talking Tom'un son 1 yılda çok daha olmasının altında yatan sebeplerden biri de Youtube videoları olarak görülebilir. Zira Youtube kanalındaki kısa videolar şimdiye dek toplam 3.5 milyar kez izlenmiş. YouTube/YouTubeKids üzerinde Talking Tom and Friends adlı 11 dakikalık bir dizi de yer alıyor.

Güney Kıbrıs merkezli girişim

Limassol (Güney Kıbrıs) merkezli Outfit7'nin Londra (İngiltere), Ljubljana (Slovenya),  Seul (Güney Kore) ve Palo Alto (ABD) ofisleri de bulunuyor. CEO Samo Login, My Talking Tom ve My Talking Angela adlı uygulamaların yayınlandığı günlerde 10 milyon indirildiğini söylüyor ve bir filmin hazırlığının da devam ettiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.