Facebook iOS uygulamasına 3D Touch desteği geldi

Facebook iOS uygulamasına 3D Touch desteği geldi

Apple geçtiğimiz ay tanıttığı iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin en dikkat çekici özelliklerinden birisi yeni 3D Touch teknolojisiydi, Apple'ın o gün etkinlikte 3D Touch özelliklerinin nasıl kullanılacağı ile ilgili bir demo yapmıştı. Apple demosunda kendine ait uygulamalardan örnekler göstermişti. iPhone 6S ve 6S Plus'ın raflardaki yerini almasıyla birlikte üçüncü parti uygulamalarda da 3D Touch örneklerini görmeye başladık.

Bugün itibariyle Facebook uygulamasına gelen güncellemeyle birlikte, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinin kullanan Facebook üyeleri, uygulamayı 3D Touch desteğiyle kullanabilecek.

Facebook uygulamasının ikonuna parmağınızla basılı tuttuğunuz anda açılan Quick Action (Hızlı Aksiyon) menüsünde sizi Facebook uygulamasına yönlendirecek üç farklı seçenek bulunacak. Bunlardan ilk, Facebook uygulamasına direkt olarak fotoğraf ya da video kaydetmenizi sağlayan Fotoğraf/Video çekme menüsü, ikincisi daha önce çektiğiniz fotoğraf ya da videoları yükleyebilmeniz için bir seçenek. Son seçenek ise Facebook'taki statünüzü güncelleyebileceğiniz seçenek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.