Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus hakkında her şey

Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus hakkında her şey

Apple, bugün düzenlediği etkinlikte son iPhone'larını tanıttı. Tim Cook'un sahne aldığı etkinlikte, iPhone'un rakiplerine nazaran başarısından bahsedildi. Beklediğimiz gibi iPhone 6S ve iPhone 6S Plus olarak adlandırılan bu iki ürün ise, Cook'un ardından sahneye çıkan Phil Schiller tarafından tanıtıldı.

iPhone 6S 4.7 inç boyutlarında ve 6S Plus ise 5.5″inç boyutlarında retina ekrana sahip olacak. Bu yeni iki üründe en çok dikkat çeken şey ise çoklu dokunma özelliğinin artık 3D Touch olarak anılacak olması.

Bu özellik sayesinde parmaklarınızın ekran üstündeki hareketlerini, parmağınızın ekrana uyguladığı baskıyı hissederek bunları farklı komutlar olarak algılayabilecek olması. Kısacası 3D Touch sayesinde, ekran parmağınızın basış gücüne (Force touch karşımıza ilk kez Macbook klavyesinde çıkmıştı) göre komut alacak.

Apple Watch'un 3D Touch özelliğiyle birlikte pek çok demo da yaptı. Örnek vermek gerekirse, mail uygulamasına 3D Touch sayesinde artık çok daha hakim olabileceğiz. Bu özelliği sadece Apple'ın kendi uygulamaları değil, üçüncü parti uygulamalar da kullanabilecek. Örnek vermek gerekirse Facebook uygulamasının üstüne geldiğimizde hızlıca durum güncelleme yapabilecek, Instagram uygulaması üstünden aktivite ekranımıza göz atabileceğiz.

Ekran Resmi 2015-09-09 21.28.17

Üçüncü jenerasyon 64 bit A9 işlemciye sahip olacak iPhone 6S ve 6S Plus'ın işlemci gücü, sahneye davet edilen oyun geliştiricisi Pixel Toys tarafından kanıtlandı. Bir oyun demosu gerçekleştirilirken, işlemcinin ve grafik kartının performansı da bu gelişmiş oyunun görüntüsüyle kanıtlanmış oldu.

Apple, ikinci jenerasyon Touch ID'ye de sahip olacak. 6S ve 6S Plus'ın kamerası da yenilendi. Burada iPhone ile çekilen fotoğrafların kalitesine dikkat çeken Apple, son reklam kampanyasında kullanıcıların çektiği fotoğrafları hatırlattı. Yeni iPhone'ların ikisi de 12 megapiksel iSight kameraya sahip olacak. Sahnede profesyonel fotoğrafçıların bu yeni kamerayla çektiği bazı fotoğraflara da yer verildi.

Gösterilen fotoğraflarda, iPhone kameralarının ışıksız ortamlardaki performansına da değinildi. Yeni iPhone kameralarının 4K kalitesinde video çekebilme yeteneği de bulunacak. iPhone 6S ve 6S Plus'ın ön kamerası FaceTime HD ise 5 megapiksel kalitesinde. Ön kameranın en önemli yeniliği ise artık bu ön kameranın doğal bir flaş özelliğine sahip olması olacak, kamera odadaki ışığın durumunu algılayarak hareket edecek.

Screen Shot 2015-09-09 at 21.59.29

iPhone 6S ve 6S Plus ile gelen bir yeni fotoğraf özelliği ise, Live Photos, yani canlı fotoğraflar. Bu canlı fotoğraflar sayesinde kullanıcılar fotoğrafların üstüne basılı tuttuklarında canlı fotoğraflar devreye girecek ve fotoğraf hareket etmeye başlayacak. Live Photos bir video değil, fotoğraf temelli olacak. iOS 9 ile birlikte Live Photos daha da önemli bir hale gelecek, bununla birlikte yeni gelecek işletim sistemi El Capitan da bu canlı fotoğrafları oynatabilecek.

Apple'ın yeni ürünleri gümüş, altın, uzay girisi ve yeni renk olarak karşımıza çıkan Rose Gold (gül kurusu) renklerinde gelecek. Etkinlikte, yeni iPhone aksesuarlarından da bahsedildi. Şarj ünitesi ve yeni iPhone kılıflarından da bahsedildi.

iPhone 6S ve 6S Plus için 12 Eylül tarihinde ön siparişleri alınmaya başlanacak. Yeni iPhone'ların 25 Eylül tarihinde piyasaya çıkması bekleniyor. iPhone 6S ve 6S Plus'ın ilk kez piyasaya çıkacağı ülkeler arasında Türkiye yok. Ancak bu yıl bitmeden iPhone 6S ve 6S Plus'ın ülkemizde de satışa çıkacağına şüphemiz yok. Yeni iPhone'ların 130 ülkede satışa çıkması bekleniyor. Son olarak iOS 9'un 16 Eylül'de geleceğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.