Dell, EMC'yi 67 milyar dolar rekor bedelle satın aldı [Güncellendi]

Dell, EMC'yi 67 milyar dolar rekor bedelle satın aldı [Güncellendi]

ABD'li bilgisayar üreticisi Dell, teknoloji dünyasının en büyük satın almasına imza atmak üzere. Sızan bilgilere göre Dell, veri depolama şirketi EMC'yi 50 milyar doların üzerinde bir bedelle satın alabilir.

Konuya yakın kaynakların paylaştığı bilgilere göre EMC, 2 gün içinde Dell satın almasını duyuracak ve yeni teklif alımı için bir açıklama yapacak. Zira EMC'nin satın alma anlaşmasına yeni teklifler alabileceğine dair bir madde eklettiği belirtiliyor. Bu sayede EMC'nin indirimli bir anlaşma iptal ücreti ödeyerek Dell ile olan anlaşmasını bozma hakkını saklı tuttuğu belirtiliyor.

Şu anda EMC'nin New York Borsası'nda 53.6 milyar dolar gibi piyasa değerine sahip olduğu düşünülürse Dell'in 50 milyar dolarlık olası bir satın alma teklifinden kârlı çıkması mümkün. Bu seviyede bir satın almaya ani bir teklif çıkması ise çok olası gözükmüyor.

Konuya yakın iki kaynaktan gelen bilgilere göre bugün veya yarın (ABD saatiyle) söz konusu anlaşmanın duyurusu yapılacak. Hisse başına 33 dolar gibi bir değerlemeyle imzalandığı ileri sürülen anlaşmaya göre hisse başına 25 dolardan nakit bir ödeme yapılacak. Bunun yanında EMC'nin alt şirketi olan VMWare için özel bir hisse paylaşımı olacak.

Anlaşma konusunda taraflardan bir açıklama gelmezken açıklama ertesinde Dell ve EMC hissedarlarının nasıl bir tepki  vereceği de merak kousu. Yine de böylesine büyük bir anlaşmanın konuşulması bile teknoloji dünyası için oldukça büyük bir haber.

2013 sonunda borsadan çekilen Dell'in siber güvenlik birimi SecureWorks için halka arz başvurusu yaptığı da bahsedilmesi gereken diğer bir haber. Yani öyle veya böyle Dell'in yeniden borsaya açılmasının çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

GÜNCELLEME: Bugün sızan haberlerin etkisinde mi kalındı bilinmez, EMC, Dell ile 67 milyar dolarlık rekor bir bedelle satın alma anlaşması imzalandığını duyurdu. VMware'in halka açık bir şirket olarak varlığını sürdüreceği belirtilirken, hissedarların hisse başına 24.05 dolar nakit ödeme alacağı belirtiliyor. EMC'nin toplam değerlemesi ise hisse başına 33.15 dolardan hesaplanıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.