Çocuklar nakitsiz kumbara ile dijital parayı öğrenecek

Tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan internet ve mobil bankacılık, kartlı ödemeler artık bizlere yavaş yavaş nakit kullanımı unutturuyor.
Çocuklar nakitsiz kumbara ile dijital parayı öğrenecek

clever-cash-asb-bankTüm dünyada gittikçe yaygınlaşan internet ve mobil bankacılık, kartlı ödemeler artık bizlere yavaş yavaş nakit kullanımı unutturuyor. Bununla birlikte Bitcoin gibi sanal para birimlerinin yaygınlaşması, bundan sonraki nesillerin alışkanlıklarını ciddi biçimde etkileyecek. Elde her ne kadar somut bir para bulunmuyor olsa da, paranın değerini çocuklara anlatmak ciddi önem taşıyor.

Yeni Zelanda'da faaliyet gösteren ASB Bank, Clever Kash adını verdiği akıllı kumbarayla çocukların nakitsiz kumbarası olmayı ve çocuklara birikim yapmayı öğrenmesini amaçlıyor. Bu dijital kumbaranın klasik kumbaralardan büyük bir farkı bulunuyor. Çocuklar bu kumbaraların içerisine bozuklukları atmak yerine, ebeveynlerinin mobil bankacılık uygulaması üstünden kendileri için açılmış birikim hesabına harçlık kabul ediyor.

Clever Kash üstünde ekranı bulunan bir oyuncak fil ile çocukların ilgisini çekebilecek bir tasarıma büründürülmüş. Ekranın üstünde o an için hesapta bulunan bakiye yer alıyor ve böylece çocuğunuz, harçlıklarıyla biriktirdiği paranın varlığına şahit olarak para biriktirme bilinci ve motivasyonu kazanıyor.

ASB Bank'in hazırladığı tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.