Microsoft HoloLens'in geliştirici kitlerini 2016 ilk çeyrekte dağıtacak

Microsoft bugün düzenlediği etkinlikte, sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens ile ilgili önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Microsoft'un etkinlik sahnesinde HoloLens ile ilgili yeni demolar gösterirken, ilk gösteriminden itibaren HoloLens'in daha etkin bir ürün olması için çalıştığını kanıtladı.
Microsoft HoloLens'in geliştirici kitlerini 2016 ilk çeyrekte dağıtacak

microsoft-hololensMicrosoft bugün düzenlediği etkinlikte, sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens ile ilgili önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Microsoft'un etkinlik sahnesinde HoloLens ile ilgili yeni demolar gösterirken, ilk gösteriminden itibaren HoloLens'in daha etkin bir ürün olması için çalıştığını kanıtladı.

HoloLens, gerçek dünyadaki ortamla sanal elementleri bir araya getirdiği ve odanızı bir oyun alanına çevirebilecek oyun teknolojisini de bir kez daha teknoloji ve oyun dünyasıyla tanıştırmış oldu. Sanal gerçeklik deneyimi yaşatan gözlük HoloLens, Project X Ray adını verdiği bu demoyla izleyenleri de oldukça etkilemeyi başardı.

Microsoft bununla beraber HoloLens'in geliştirici kitlerinin dağıtımı için başvuruları da kabul etmeye başladığını ilk kez duyurdu. ABD ve Kanada'daki geliştiriciler, HoloLens cihazlarının geliştirici kitlerini 2016 yılının ilk çeyreğinde tahsis edebilecek. Her geliştiricinin kişi başına en fazla iki adet edinebileceği HoloLens'in bir tanesi 3000 dolara satılacak.

Microsoft, HoloLens'in ürünleştirilmesi konusuna büyük önem veriyor ve daha önce duyurduğu gibi HoloLens uygulamaları yakın gelecekte Windows 10 mağazasında da bulunacak. HoloLens'in 2016 yılının sonunda son kullanıcı versiyonuyla raflardaki yerini alması ve pek çok uygulamasıyla hem oyuncuların hem de teknoloji meraklılarının gözdesi olmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.