Microsoft, HoloLens'in de Windows 10 evrensel mağazasını kullanacağını doğruladı

Microsoft, HoloLens'in de Windows 10 evrensel mağazasını kullanacağını doğruladı

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu işletim sistemi Windows 10 için açılan uygulama mağazası,HoloLens için de kullanılacak. Şirketin GDC Europe etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılar tarafından merakla beklenen sanal gerçeklik gözlüğü için geliştirilen tüm kitler ve uygulamalar, aşamalı olarak mağazaya eklenecek.

Windows 10, konsol, bilgisayar ve telefonlarda çalışabilen bir çapraz (cross) platform olarak tasarlanmıştı. Uygulama geliştiriciler bu sayede  Xbox API'ını ve SDK'sını kullanarak geliştirdikleri oyunların masaüstü bilgisayarlarda hatta akıllı telefonlarda da oynanabilmesini sağlayabiliyor. Son açıklamayla HoloLens de bu sisteme dahil edilmiş oldu.

Microsoft'un evrensel uygulama mağazasında hali hazırda bulunan uygumalardan bazıları HoloLens dahil Windows 10'un bulunduğu tüm platformlarda çalışabilecek. Xbox Live'ın HoloLens'i desteklediği resmen açıklanmıştı. Böylece Xbox Live üzerinde oynadığınız oyunlar, arkadaş listeniz, achievements'larınızı sanal gerçeklik gözlüğünüze taşınacak.

Bu arada şirketin CEO'su Satya Nadella, HoloLens'in ilk geliştirici kitinin geliştiricilere ve kurumsal şirketlere 2016 yılı içerisinde gönderileceğini açıkladı. Kullanıcıların HoloLens'e en yakın erişim tarihinin 2016 sonu olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.