Masters of Code Hackathon Istanbul'un kazananı Mobil Bayi oldu

Masters of Code Hackathon Istanbul'un kazananı Mobil Bayi oldu

masters of code mobil bayi

MasterCard'ın dünya çapında aralarında Hong Kong, Sidney, Montreal, İstanbul, New York ve Londra'nın olduğu 12 şehirde düzenlenen Masters of Code hackathon‘unun İstanbul yarışması sonucu açıklandı. Bu yıl 3-4 Ekim'de Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi Şişli Kampüsü’nde AngelHack organizatörlüğünde düzenlenen yarışmanın kazananı Mobil Bayi uygulaması oldu.

100'ün üzerinde yazılımcının yarıştığı Marsters of Code Hackathon İstanbul bu yıl mağaza içi ve online seyahat alımları temasıyla gerçekleşti. MasterCard API'ları kullanılarak geliştirilen 27 proje arasından seçilen Mobil Bayi,  Ömer Fuat Güler ve Oytun Vehbi Yeğin imzalı bir proje. Proje, şehir içinde kullanılan ulaşım kartlarına mobil cihazlardan para yüklenmesini ve kartın bakiyesinin görüntülenmesini sağlıyor. Uygulama bunun için NFC teknolojisini ve Simplicity Commerce API'ını kullanıyor. Kullanıcıların yolculuk sırasında oynayabileceği mini oyunlarla gelen uygulama içindeki bu oyunları oynayarak para kazanmaları mümkün oluyor.

Mobil Bayi, Masters of Code hackathonu'nun San Francisco'daki büyük finalinde Türkiye'yi temsil edecek. Ekip burada 100 bin dolarlık büyük ödül ve bol prestij için yarışacak. Hackathon'un farklı şehirlerdeki kazananlarını görmek için bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.