Facebook ve Eutelsat, Afrika'ya uydu üzerinden internet sağlamak için anlaştı

Facebook ve Eutelsat, Afrika'ya uydu üzerinden internet sağlamak için anlaştı

Facebook, dünyanın internet bağlantısı olmayan nüfusuna ulaşmak için attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.  Fransa merkezli ve dünyanın en büyük uydu operatörlerinden biri olan Eutelsat ile anlaştığını duyuran Facebook, bu sayede Sahra altı Afrikası'nın büyük bir bölümünü internetle tanıştırmayı planlıyor.

İki şirket bunun için çok yıllık bir anlaşmayla Spacecom'un Afrika'yı da kapsayacak olan AMOS-6 uydusundan faydalanacak. İnternet bağlantısı için uyduda 2016 yılının ikinci yarısından itibaren gerekli kapasitenin yaratılacağı ön görülüyor. Facebook ve Eutelsat arasında paylaşılacak olan kapasite ile iki şirket bölgeye bugün erişim sağlanamayan internet servislerini sunacak.

Anlaşma kapsamında Londra merkezli yeni bir şirket kuracağını söyleyen Eutelsat, bu girişimle Afrika'daki geniş bant işini büyütmeyi de amaçlıyor. Zira şirket bugün halihazırda bu bölgede Ku-band uydularıyla yalnızca profesyonellere hizmet veriyor.

Internet.org kapsamında önemli bir diğer atımı kısa süre önce atan Facebook'un, kullanıcıların kendi hücresel ağlarını oluşturmasını sağlayan teknolojiyi geliştiren Endaga'yı satın aldığı duyurulmuştu.

Facebook bugün 18 ülkede kullanılan internet.org uygulamasının adını da geçtiğimiz Eylül ayı sonunda Free Basics by Facebook olarak değiştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.