Laurene Powell Jobs, yeni Steve Jobs filmini engellemek istemiş

Laurene Powell Jobs, yeni Steve Jobs filmini engellemek istemiş

Eylül 2013'te Walter Isaacson yazdığı Steve Jobs biyografisi ile oldukça fazla ses getirmişti. Steve Jobs'un da hayattayken bizzat biyografiye destek verdiğinin ve hazırlanmasına yardımcı olduğunun açıklanmasıyla kitap kısa zaman içerisinde "Çok Satanlar" listesine girmeyi başarmıştı. Yayınlanmasına iki hafta kalan yeni Steve Jobs filmi de görünen o ki Jobs'un yaşamına ve felsefesine ilişkin tartışmaları tekrar canlandıracak.

Aaron Sorkin ve Danny Boyle tarafından çekilen Steve Jobs filminin vizyona girmemesi hatta çekilmemesi için Steve Jobs'un eşi Laurene Powell Jobs'un bizzat devreye girdiği teknoloji kulislerinde konuşulmaya başladı. Söylenene göre Laurene Powell Jobs, Walter Isaacson'ın yazdığı Steve Jobs biyografisini temel alan hiçbir filmin gerçeği yansıtmadığı iddiasında. Bu yüzden de bu kitap Jobs'un felsefesini ve hayatını aktarmak için yanlış bir kaynak ve kullanılmamalı. Filmin yapımcısı Scott Rudin de Laurene Powell Jobs'e senaryoyu gözden geçirmek ve üzerinde tartışmak için çok defa davetlerde bulunmuş ancak L. Powell Jobs bunları reddetmiş.

Yapımcılardan gelen senaryo üzerine tartışma davetlerini her defasında reddeden L. Powell Jobs bu davetlere cevap olarak Walter Isaacson'ın kitabının gerçeği yansıtmadığından ve onu ne kadar sevmediğinden bahsetmiş. Universal Pictures 'ın yönetim kurulu başkanı Donna Langley ise filmden gurur duyduklarını belirterek film yayınlanmadan önce özel bir şekilde Laurene Powell Jobs'a izletmek için davette bulunduklarını ancan bunun da reddedildiğini açıklamış. Sonuç olarak Laurene Powell Jobs'ın yaptığı tüm baskılara rağmen yeni Steve Jobs çekilerek tamamlandı ancak film yayınlandıktan sonra hem Jobs'u tanıyan kişiler hem de hayranlarından farklı yorumlar alacağı bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.