Emarsys, 15'inci yılında 33 milyon dolarlık ilk tur yatırımını aldı

Emarsys, 15'inci yılında 33 milyon dolarlık ilk tur yatırımını aldı

Türkiye dahil olmak üzere bugün 140 ülkedeki 16 ofisiyle e-posta, kişisel ürün tavsiye, sosyal ve mobil pazarlama çözümleri sağlayan Emarsys, B2C pazarlamaya odaklanan bulut platformu için San Francisco merkezli Vector Capital'dan 33 milyon dolarlık yatırım aldı. Avusturya merkezli 15 yaşındaki şirketin ilk yatırımı olma özelliğindeki tur, Emarsys'in başta ABD ve Latin Amerika pazarları olmak üzere büyümesini destekleme amacı taşıyor.

Yapılan açıklamaya göre, yakın zamanda ABD’de Indianapolis'teki merkeziyle birlikte Austin ve San Francisco ofisleriyle hizmet vermeye başlayan Emarsys'in aldığı yatırım, pazarda gördüğü yoğun ilgiye de dikkat çekiyor. Emarsys'in B2C pazarlama bulutu çözümü müşteri verileri, kişiselleştirme, öngörülebilir tavsiyeler ve her kanalda pazarlama gibi özellikleri masaüstü, mobil ve sosyal kanallar için ölçekleyerek tek bir bulut platformda entegre ediyor.

Dünya çapında bin 300 müşteriye ulaşan Emarsys, machine learning destekli platformuylaher ay her ay bir milyardan fazla müşteri profilini analiz ettiğini ve segmentlere ayırdığını söylüyor. Şirket 250 binden fazla kişiselleştirilmiş kampanya yaratarak müşterilerinin gelirlerini ve yatırım getirilerini arttırmasına yardımcı oluyor.

Yatırımla ilgili açıklamasında, Emarsys Kurucusu ve CEO’su Hagai Hartmann: “Özellikle B2C ticaret için sıfırdan geliştirilen, tüm uygulamaların birlikte çalıştığı ve iletişim kurduğu tek Marketing Cloud bizimki. Bir B2C şirketinin pazarlama kaynaklarının büyük kısmı hali hazırda yeni müşteri kazanmaya harcanırken, mevcut müşterileri korumaya, memnun etmeye ve geliri maksimize etmeye yeterince yatırım yapılmıyor. Biz bu dinamiği değiştirmeyi planlıyoruz” diyor.

Emarsys Türkiye ile ilgili daha fazla bilgi için 2014 Ocak'ta ziyaret ettiğimiz ofisini Girişim Ofisleri bölümünde görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.