Apple TV, evrensel arama özelliğini genele açıyor

Apple TV, evrensel arama özelliğini genele açıyor

Dokunmatik kumanda ve tvOS tabanlı yeni Apple TV'nin tanıtımında ev içi akıllı asistan özelliğini göremedik ama sürekli yenilenen bilgiler Apple TV'nin daha fazla dikkat çekmesini sağlıyor. Şimdi de Apple TV'nin evrensel arama özelliğinin genele açılacağı Tim Cook tarafından duyuruldu.

Evrensel arama özelliği, Apple TV kullanıcılarının tek bir aramayla neredeyse tüm içerik servislerinin içeriklerini taramasını sağlayan bir özellik olarak açıklanmıştı. Daha önce açıklanan bu özelliğin kullanıcıya hızlı sonuç sunarak istediği servisten içeriği izleme şansı sunacağı belirtilmişti. Şu anda iTunes, Netflix, Hulu, Showtime ve HBO evrensel arama özelliğine dahil servisler olarak biliniyor.

Tim Cook'un paylaştığı yeni bilgilerse bu özellik hakkında önemli bir yeniliğin haberini veriyor. Cook, hedeflerinin 'işleri basitleştirmek' olduğunu söylüyor ve yeni açılacak olan uygulama/eklenti geliştirme arayüzü (API) ile herkessin evrensel arama özelliğine dahil olabileceğini belirtiyor.

Steve Jobs'ın varisi, evrensel arama özelliğinin nerede yayınlandığını bilmediğiniz bir yayını bile kolayca bulmayı sağladığını söylüyor ve 'Her yerde arama yapmak zorunda olmamalısınız. Bu çok basit olmalı." diye de ekliyor. Apple TV'nin ücretsiz yayınları belirteceğini, ücretli yayınlarda da kullanıcılarına bir uyarı yapacağını paylaşıyor.

Bu noktada Apple'ın keskin standartları akla geliyor. Apple'ın çok büyük iş ortaklarıyla çalıştığı düşünüldüğünde, yeni servislerin hangi şartlara göre kabul edileceği muallak. Yani bu detay düşünüldüğünde işin yazılım tarafı bile basit kalıyor.

Şahsen bu özelliğin yerel servislerin/kanalların Apple TV uyumluluğunu kolaylaştırmaya dönük bir adım olduğunu tahmin ediyorum. Bu da elbette Apple TV müşterilerini memnun edecektir.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.