Lazerli tıraş bıçağı Skarp, Kickstarter'ın yeni yıldızlarından

Lazerli tıraş bıçağı Skarp, Kickstarter'ın yeni yıldızlarından

Erkeklerin en dertli olduğu konulardan bir tanesi sakal tıraşı. Tıraş bıçağı, tıraş köpüğü, tıraş sonrası losyonu seçimi derken uzayıp giden bir liste var. Bununla birlikte erkeklerin yüzünü tahriş eden tıraş bıçakları, bazen dikkatsizlik sonucu oluşan kesikler de erkekleri bu işten epey soğutuyor.

Her girişim gibi Skarp adlı girişim de bu problemi teknolojiyle çözmeye karar vererek ortaya çıkmış. Bir teknoloji girişimi olan Skarp, lazer tıraş bıçağı üretmeyi hedef ediniyor. Henüz ışın kılıçları için erken olduğunu düşünüyoruz ancak Skarp'ın amacı sakalları lazerle kesmek! Kısacası artık tıraş köpüğü, tıraş bıçağı ya da yüzünüzü yaralama derdi olmadan lazerle tıraş olabileceksiniz. Üstelik sürekli yeni tıraş bıçağı ya da tıraş makinesi alma derdinden de erkekleri kurtarmayı amaçlıyor.

Kickstarter'dan kitle fonlama usulü ile para toplamaya başlayan Skarp, 160 bin dolarlık hedefini çoktan aştı. Erkekler öyle dertli olacak ki, kampanyanın sonlanmasına henüz 20 gün kalmasına rağmen rakam ben bu yazıyı yazdığım an itibariyle neredeyse 1 milyon dolara ulaşmış.

Skarp, teknolojisi gereği her insanda aynı formda bulunan saç molekülleri içerisinde bulunan bir parçayı tanıyor. Böylece lazer ışınları sadece bu molekülleri taşıyan kılları kesiyor. Kısacası hedef kitlesi erkek ve tıraş bıçağı olarak adlandırılsa da, Skarp sadece sakal değil vücudun geri kalanındaki bölgelerde de kılları kesmek için kullanılabiliyor. Böylece bu teknoloji aynı şekilde kadınlar tarafından da kullanılabilir hale geliyor. Bu da Skarp'ın kitle fonlamada amacına çabuk ulaşmasını açıklıyor.

Kickstarter'daki hedefini tutturan Skarp'ın lazer tıraş bıçakları Mart 2016 itibariyle 159 dolar karşılığında edinilebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.