Google'dan iki yeni telefon: Nexus 6P ve Nexus 5X

Google'dan iki yeni telefon: Nexus 6P ve Nexus 5X

Google biraz önce yaptığı basın toplantısında Nexus akıllı telefonu serisinin yeni lideri 6P ile ekonomik kategorideki 5X modellerini duyurdu. Nexus 6P ile ilgili sızan tüm detaylar ve telefonun fotoğrafları da doğrulanmış oldu.

Android Marshmallow işletim sistemiyle çalışacak Huawei'nin ürettiği Nexus 6P'nin en dikkat çekici özelliği büyük ekranı. 5.7 inç boyutlarında WQHD ekrana sahip olacak. Nexus 6P oldukça güçlü bir kameraya sahip ve 4K çözünürlük desteği bulunuyor. Cihazın 12.3 megapiksellik arka kamerasıyla birlikte 8 megapiksellik ön kamerası bulunuyor. 3450mAh'lik bataryası bulunacak akıllı telefonun 32GB, 64GB ve 128GB'lık versiyonları ve üç renk seçeneği bulunacak. Nexus 6P USB C bağlantısıyla şarj olacak.

Nexus Imprint adı verilen özellikle birlikte Nexus 6P'lerin arka yüzeyindeki yuvarlak ikon üstünden parmak okuyucu tanıması yapılabilecek. Bu özelliğin cihazın ön yüzünden arka yüzüne geçmesi hiç şüphesiz ki ön taraftaki ekranın daha ferah kullanılması ve tasarlanmasını sağlamış durumda.

nexus-6p-fingerprint

Google'ın tanıttığı Nexus 5X ise, 6P'ye göre daha giriş seviyesi sayabileceğimiz bir model olarak konumlandırılmış. 2,700 mAh'lik bataryası bulunan Nexus 5X, LG tarafından üretilecek. Qualcomm'un Snapdragon 808 işlemcisini kullanacak olan Nexus 5X, 5.2 inçlik ekrana sahip olacak. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1080p kalitesi olarak belirtilmiş. Bu telefon Nexus 5'in yeni versiyonu ve ekran genişlese de çözünürlüğün aynı kalması bazı Android kullanıcılarının canını sıkabilecek bir özellik.

Nexus 5X'in bir diğer dikkat çekici yanı ise yeni USB-C bağlantısıyla gelmesi ve bu kabloyla şarj olacak olması. Bildiğiniz gibi USB-C bağlantısı şu anda sadece son Chromebook Pixel ve Apple'ın yeni Macbook modellerinde kullanılmakta.

nexus-5x

Gelelim cihazların fiyatlarına. Nexus 5X 379 dolardan, Nexus 6P ise 499 dolardan başlayan fiyatlarla Ekim ayının sonunda satışa sunulacak. Nexus 5X ve Nexus 6P ikilisi ilk olarak ABD, İngiltere, İrlanda ve Japonya'da ön siparişe açılacak.

Nexus 6P'nin tanıtım videosu aşağıda:

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=4cAHL4LMNlY

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.