Android 6.0 Marshmallow önümüzdeki hafta geliyor

Android 6.0 Marshmallow önümüzdeki hafta geliyor

Google bu yılın başında düzenlediği Google I/O 2015 etkinliğinde tanıttığı yeni işletim sistemi Android M, geçtiğimiz ay yapılan açıklamayla birlikte Android Marshmallow adını almış ve SDK'sı geliştiricilere açılmıştı.

Google bugün yaptığı etkinlikte Android 6.0 Marshmallow'ın kesin çıkış tarihinin önümüzdeki hafta olduğunu açıkladı. Yine bugün duyurulan Nexus 6P ve Nexus 5X model telefonların da kullanacağı işletim sistemi, her zaman olduğu gibi ilk etapta Nexus akıllı telefonlara ve tabletlere gelecek. İlk destekleyen modeller Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 ve Nexus Player olarak belirlenmiş. Sonrasında ise diğer destekleyen Android telefonlar Android 6.0 güncellemesini almaya başlayacaklar.

Google'ın Android 6.0 ile gelen en büyük özelliği, Google'ın "Doze" mod olarak adlandırdığı akıllı batarya dostu modu. Bu özellik sayesinde siz cihazınızı uzun süre kullanmadan bıraktığınızda cihaz kendisini derin uykuya alacak, kısacası şarjını yiyen tüm özellikleri bekleterek uyku moduna otomatik olarak geçecek. Bu da batarya sürelerine ciddi bir avantaj getirebilir. Android Marshmallow ile bir diğer amaç ise Android işletim sistemlerini biraz daha basit hale getirmek.

"Google Now on Tap" adlı özellik de Marshmallow ile birlikte gelecek. Android 6.0'da ana tuşa dokunarak basılı tuttuğunuzda Google Now devreye girerek sizi dinliyor olacak, kısacası Google Now'ın sesli komut sistemi çalışmaya başlayacak. Bunun uygulamalar içerisinde de çalışıyor olması en büyük gelişme. Örnek vermek gerekirse, bu özellik sayesinde Spotify'da bir grubun müziğini dinlerken, Google Now'a şarkının vokalinin kim olduğu sorusunu yöneltebileceksiniz.

Google CEO'su Sundar Pichai'nin paylaştığı verilere göre Android'in bugün dünya genelinde tam 1.4 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Bakalım bu inanılmaz rakam Android Marshmallow'un daha yalın ve sade olması gibi avantajları, yeni özellikleriyle birlikte daha da ileriye taşınacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.