Doğan Online'ın eski CEO'su Yenal Gökyıldırım Media Markt Türkiye’nin yeni CEO’su oldu

Doğan Online'ın eski CEO'su Yenal Gökyıldırım Media Markt Türkiye’nin yeni CEO’su oldu

Media Markt bugün yaptığı resmi açıklamayla Türkiye'de CEO'luk görevine perakende sektörünün önde gelen isimlerinden olan Yenal Gökyıldırım'ın getirildiğini duyurdu. Gökyıldırım, Media-Saturn Holding Başkan Yardımcısı Peter Leisten’dan görevi 28 Eylül 2015 tarihi itibariyle devralmış.

Philips Elektronik’te 14 yıl boyunca üst düzey görevlerde bulunduktan sonra şirketin genel merkezinde Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'dan Sorumlu Başkan olarak atanan Yenal Gökyıldırım, 2011 yılında Türkiye’ye dönerek Doğan Online'ın CEO'su ve Hepsiburada.com'un Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Gökyıldırım bu görevinin ardından son olarak LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürlüğü görevini üstlenmişti.

1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Yenal Gökyıldırım daha sonra yine aynı üniversitede MBA eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine Singapore Airlines’ta başladı. 20 yılı aşan kariyeri süresince çok sayıda uluslararası şirkette üst düzey görevlerde bulunan Gökyıldırım, müşterilerine 360 derece perakende çözümleri sunan bunun yanında son olarak yeni konsept şehir mağazalarını hayata geçiren Media Markt'ta Peter Leisten’dan görevi devralarak  yeni CEO olarak göreve başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.