Google, bir 'WiFi yönlendirici' cihaz duyurmaya mı hazırlanıyor?

Google, bir 'WiFi yönlendirici' cihaz duyurmaya mı hazırlanıyor?

Google'ın 29 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte çok sayıda yeni cihazı duyurması bekleniyor. Bu etkinlikte tanıtılacaklar arasında, Chromecast veya Nexus gibi yenilenmiş cihazlar olduğu gibi, isimlerini ilk defa duyacağımız bir takım cihazların da olması bekleniyor.

googlewifiHaliyle son günlerde Google ile FCC(Federal İletişim Komisyonu) arasında ciddi bir hareketlilik var. Yeni cihazların teknik standartlarıyla ilgili bir takım belgelerden sızan bilgilere göre; Google, uzun süredir söylentileri devam eden geliştirilmiş kablosuz ağ teknolojisine özel bir cihazı daha tanıtacak.

Henüz gizemini koruyan konu, bu cihazın Chromecast'in veya OnHub adlı modemin yeni versiyonu olabileceği gibi tamamen başka bir cihaz olma ihtimali.

Olayı bu denli gizemli hale getirense, Google'ın komisyona sunduğu dokümanlar arasında bu yeni cihazı "Windcharger" ismiyle etiketlemiş olması.

Tüm bu ihtimallerin yanında kesin olarak bilinen nokta, Google'ın geliştirdiği yeni kablosuz ağ sisteminin henüz netlik kazanmayan bu cihaz da dahil, neredeyse tüm Google ürünlerinin ön planındaki bir özellik olarak sunulacağı.

googlewifi2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.