Ünlü antivirüs yazılımı McAfee'nin kurucusu John McAfee ABD başkan adayı oldu

Ünlü antivirüs yazılımı McAfee'nin kurucusu John McAfee ABD başkan adayı oldu

İlk ticari anti-virüs yazılımı McAfee Software'ın kurucu olan John McAfee sürpriz bir şekilde 2016 ABD başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Proaktif kişiliği ile tanınan John McAfee, kendi kurduğu şirketinden 1994 yılında ayrılmıştı.

1999 yılında McAfee'nin ABD'de borsaya açılmasından sonra John McAfee'de bir servet sahibi olmuştu. 2007 küresel ekonomik krizine kadar ki süreçte kişisel serveti 100 milyon dolara ulaşmıştı.

Ardından McAfee Software 2010 yılında Intel tarafından 7,68 milyar dolara satın alınmış ve ismi değişmişti. ABD basınında proaktif kişiliği ve yaptığı sıradışı hareketler ile tanınan John McAfee'nin ismi henüz açıklanmayan yeni kuracağı parti ile seçimlere gireceği söyleniyor. Partinin isminin "Cyber Party(Siber Parti)" olması bekleniyor.

69 yaşında olan John McAfee'nın 2016 başkanlık seçimindeki rakipleri ise ünlü " Creative Commons" lisansının kurucu ortağı Lawrence Lessig, HP'nin eski CEO'su Carly Fiorina ve dünyaca ünlü emlak milyarderi Donald Trump. Resmi adaylığını yarın duyuracağını söyleyen John McAfee'nin bugüne kadar ki davranışlarını göz önünde bulundurursak başkanlık seçimine renk katacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.