Intel'den 7,68 Milyar Dolarlık Güvenlik Yatırımı

Intel'den 7,68 Milyar Dolarlık Güvenlik Yatırımı

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, güvenlik yazılımları şirketi McAfee'yi hisse başına 48 dolar ödeyerek 7,68 milyar dolar nakitle satın aldı. Şirketi tam anlamıyla kendi bünyesine katan Intel gelecek stratejilerinde donanım tabanlı online güvenliğe eğiliyor olacak.

2009 geliri 2 milyar dolar olan McAfee iki şirket yönetiminin onaylı açıklamasıyla resmen Intel'in oldu. Asıl işi donanım üretimi olan Intel'in McAfee gibi büyük bir güvenlik yazılım şirketini satın alması Intel tarafından hem bireysel hem de kurumsal müşteriler için bir avantaj olarak yorumlanıyor. Intel yönetim kurulu başkanı Paul Otellini'ye göre bilgisayar alanında öncelikli sorunlar olan enerji verimliliği ve bağlantı sorunlarının ardından güvenlik geliyor. Otellini, bu satın almayı internetin ve internete erişim sağlayan cihazların gelişimine paralel olarak doğru bir satın alma olarak yorumluyor.

Geçen yılın son çeyreğinde ciddi bir karlılık yakalayan McAfee 2010'da bazı problemler ile de karşı karşıya kaldı. Windows XP'li cihazlarda sorun çıkaran McAfee, bu nedenle çeşitli eleştirilere maruz kaldı. McAfee 2010'un 2. çeyreğinde bağımsız bir güvenlik testinde ise Windows 7 için deyim yerindeyse sınıfta kalmıştı. Daha önce Texas Instruments'in kablo modem ürünleri üreten bölümünü satın alan Intel, bu satın alma ile hem McAfee için daha istikrarlı bir yol çizebilir hem de gelişen internet tehditlerine karşı yeni güvenlik önlemleri üretebilecek olması sektör adına olumlu görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.