ING dijital sadakat platformu Qustomer'ı satın aldı

ING dijital sadakat platformu Qustomer'ı satın aldı

Hollanda merkezli ING grubu, Belçika'da faaliyet gösteren dijital sadakat platformu girişimi Qustomer'ı satın alacağını kamuoyuna duyurdu.

Son dönemde bankaların girişimleri satın almaya yönelik faaliyetlerine önemli bir örnek daha teşkil edecek satın almayla birlikte ING, Belçika'da oldukça güçlü bir dijital sadakat platformu yaratmayı başarmış girişimi bünyesine kattı.

Qustomer kullanıcıların fiziksel mağazalarda fiziksel kartlarını veya uygulamada QR kod aracılığıyla sadakat puanı kazanmasını sağlayan bir uygulamayı kullanıcılara sunuyor. Fiziksel mağaza sahipleri bu program için bir tablete ihtiyaç duyarken, kullanıcılar bu tablet üstünden puan kazanabiliyor.

2012 yılında kurulan Qustomer hali hazırda 1000'den fazla mağazada kullanılabilir durumda. Bugüne dek Belçika'da 800 binden fazla kullanıcı tarafından kullanılan girişimin çalışan kadrosu ise sadece 12 kişiden oluşuyor. Satın almayla birlikte ING grubunun bir parçası olacak girişim, teknolojisini ING ile paylaşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ING Belçika'nın CEO'su Rik Vandenberghe, Qustomer satın almasıyla birlikte ödeme ve alışveriş deneyimi alanında kullanıcı deneyiminde fark yaratacak hamleler yaptıklarını ifade ediyor. Dört kurucu ortaklı Qustomer, bundan böyle ING çatısı altında büyümesini sürdürmeye çalışacak. Qustomer'ın çalışma prensiplerini anlatan bir tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.