Samsung büyük bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor

Samsung büyük bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor

Teknoloji devi Samsung çeyrek raporlarının bir süredir istediği gibi olmaması ve akıllı telefon pazarında içinde bulunduğu zorlu süreç sonunda büyük bir işten çıkarma operasyonu yapmaya hazırlanıyor. Şirketin yapacağı bu işten çıkarmanın daha çok genel merkezinde çalışanları kapsayacağı belirtiliyor.

Güney Kore'nin yerel gazetesi The Economic Daily'nin aktardığı bilgilere göre Samsung genel merkezinde insan kaynakları, finans ve halkla ilişkiler gibi departmanlarda görev yapan 9.800 kişiyi işten çıkartacak. Bu işten çıkarmayla birlikte şirket genel merkezindeki toplam işgücünün yüzde 10'unu kaybetmiş olacak. Şirketin böyle bir karar almasında özellikle akıllı telefon pazarında yaşadığı sıkıntılar olması gösteriliyor. Nomura Holdings'de analist olarak görev yapan Chung Chang Won'da yaptığı açıklamayla işten çıkarmanın şirketler için masrafları kontrol altına almak için en kolay yol olduğunu bundan sonra Samsung'un mobil departmanı için daha katı olacağını belirtmiş.

Gartner'ın çeyreksel olarak yayınladığı rapora göre 2015 ikinci çeyreğinde Samsung'un akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 19,9'a düştü. Bu oran geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde yüzde 26,2 iken 2015 birinci çeyreğinde yüzde 24,2 olmuştu. 2014 yılı verilerine göre Samsung'un küresel olarak çalışan sayısı 489 bin.

Görsel Kaynak: Lisa-Lisa / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.