Adblock Plus, reklamsız web tarayıcısının iOS ve Android uygulamalarını yayınladı

Adblock Plus, reklamsız web tarayıcısının iOS ve Android uygulamalarını yayınladı

Adblock Plus, reklamları engelleyen web tarayıcısının Android için beta sürümünü geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlamıştı. Geçen sürede 300 bin kez indirilen Adblock Plus, iOS ve Android için mobil uygulamalarını bugün yayınladı.

Akıllı telefonlarında reklam görmek istemeyen Android ve iOS 9 güncellemesini beklemek istemeyen iPhone kullanıcılarını hedefleyen Adblock Plus, reklamları tarayıcısını Javascript ile yükleyerek engelliyor. Türkçe dil desteğine sahip tarayıcı, bu sayede güç tasarrufu ve belirli bir ölçüde daha iyi performans sağlıyor.

iOS 9'un en çok beklenen özelliklerinden biri de reklam engelleme ve Apple'ın bunu sistem düzeyinde yapacak olması, performans yönüyle Adblock Plus'a göre daha iyi bir deneyim sunacağı anlamına geliyor. Bu nedenle tarayıcının iOS için geleceği şüpheli ancak Android için gelecek vaat ediyor olabilir. Adblock Plus 2013 yılında başka servislere müdahale ettiği gerekçesiyle Google Play Store'dan çıkarılan uygulamalar arasında yer almıştı. Uygulamanın geri dönüşü bu sorunu da giderdiği anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.