Docusign, Opentrust'ın önemli bir birimini satın alarak Avrupa'daki gücünü artırıyor

Docusign, Opentrust'ın önemli bir birimini satın alarak Avrupa'daki gücünü artırıyor

Belge yönetimi ve elektronik imza dikeyindeki teknoloji girişimi ABD'li Docusign, Fransa merkezli OpenTrust'ın önemli bir bölümünü satın alarak hem teknolojik açıdan hem de pazar payı açısından elini güçlendirdi.

Mayıs ayında aldığı yeni yatırım turuyla değerlemesini 3 milyar dolar seviyesine yükselten Docusign, kimlik tabanlı bir teknoloji sağlayıcısı OpenTrust'ın Trusted Documents and Transactions (TDT) bölümünü satın aldığını açıkladı. Satın almanın bedeli hakkında bir bilgi yok ama TDT'nin 60'tan fazla kişiden oluşan ekibinin Docusign'a katılacağı paylaşılıyor.

Docusign, yaptığı bu satın almayla dijital alım satım işlemleri yönetiminde Avrupa Birliği içindeki bilinirliğini artırmak ve büyümesini hızlandırmak istiyor. OpenTrust'ın teknolojik altyapısı ve müşterileri de bu vizyonda önemli bir kilometre olarak sayılabilir. Zira 2014'te iki şirketin birleşmesiyle kurulan OpenTrust'ın, elektronik imza sertifikasyon çözümleri artık Docusign tarafından kullanılacak.

Borsaya açılmayı planları yapan Docusign'ın CEO'su Keith Krach bu konuda bir açıklama yapmaktan kaçınıyor ama TDT satın alma anlaşmasının yılın 4. çeyreğinde tamamlanacağı bilgisini veriyor.

Türkiye’de e-fatura ve dijital dönüşüm prosedürleri Avrupa kadar gelişmemiş olsa da FIT SolutionsTürkkep ve Parasut gibi teknolojilerin bu noktada yol açıcı olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bu girişimlerin yeterli olmadığı aşikar ve özellikle Avrupa'daki büyüyen pazara açılabilecek girişimler görmeyi de bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.