Toyota sürücüsüz otomobiller için 50 milyon dolar yatırım yapacak

Toyota sürücüsüz otomobiller için 50 milyon dolar yatırım yapacak

Otomobil üreticileri, sürücüsüz otomobiller konusunda birbiriyle kıyasıya rekabet halindeler. Son yıllarda otomotiv sektörüne gelen bu rekabet artık iyice sertleşiyor. Tesla gibi yeni markaların elektrikli otomobiller konusunda attığı adımlar, Google'ın sürücüsüz otomobil projesi tüm sektörü kökünden değiştirecek güçte. İşte bu yüzden "geleneksel otomotiv markaları" da rekabette vites yükseltiyor, paralel olarak kesenin ağzını daha da açıyor.

Japon devi Toyota, Palo Alto'da düzenlediği bir basın toplantısında Stanford ve MIT üniversiteleriyle bir ortaklığa imza attığını ve sürücüsüz otomobiller için yapay zeka araştırmalarına harcanması için 50 milyon dolar yatırım yapma kararı aldığını açıkladı. Projenin liderliği daha önce DARPA'da da görev almış Dr. Gill Pratt'e teslim edildi.

Kimi üreticiler Google ya da Apple gibi bu işe adıma atmaya karar vermiş teknoloji şirketleriyle çalışacağını tahmin etsek de bazı otomotiv markaları ise kendi yatırımlarını en baştan yapacak. Bildiğiniz gibi yarıştan kopmak istemeyen Alman otomotiv üreticileri de Nokia HERE'ı 2.8 milyar Euro'ya satın almıştı. Süreçlerinin hepsinin büyük emek ve kaynak istediği bu yatırımlar, trafiğin daha güvenli, otomobillerin daha verimli olmasını amaçlıyor. Bize her seferinde hatırlattığı ise artık geleneksel otomotiv üreticileri "yeni gelen rakiplerini" ciddiye almaya başladığını gösteriyor.

Toyoto hemen bu yılın başında bir hackathon düzenlemiş, geçtiğimiz yaz aylarında da GoPro ile anlaşmaya vararak teknoloji şirketlerine ilgisinin sinyallerini daha önceden vermişti. Bakalım bu 50 milyon dolarlık yatırım önümüzdeki yıllarda yollara çıkacak Toyota modellerine nasıl yansıyacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.