Airbnb'nin 2015 yaz karnesi zincir otelleri kıskandırıyor

Airbnb'nin 2015 yaz karnesi zincir otelleri kıskandırıyor

airbnb

Airbnb, Yaz 2015 Seyahat Raporu'nu yayınladı. Turizm sezonu sona ererken girişimin bu yılki performansına bakıp, ilk söylenebilecek şey,  Airbnb'nin değerlemesi kadar iş hacmi ve ağırladığı konuk sayısıyla da zincir otellerle rekabet eder büyüklüğe ulaştığı.

Zira 2015 yaz ayında 17 milyon kişiye konaklama imkanı sağladığını söyleyen Airbnb için bu son beş yılda 353 katlık bir artış anlamına geliyor. Hızla geri sarıp, bizi beş yıl önceye götüren Airbnb, 2010 yazında Airbnb ile konaklayan kişi sayısının 47 bin olduğunu belirtiyor.

airbnb rapor 2015

Airbnb'nin raporuna göre, girişim bu yıl konuk sayısı açısından yeni bir rekoru geride bıraktı. 8 Ağustos tarihinde yaklaşık 1 milyon konuğu ağırladığını söyleyen Airbnb için  bu en kalabalık gün olarak tarihe geçiyor.

Toplam konuk sayısı bakımından yeni bir eşiği geçen Airbnb, bugüne kadar 55 milyon kişiyi ağırladı. Bu veri, 2010 yılının aynı döneminde bu sayının 90 binden az olduğunu belirten Airbnb'nin son beş yılda toplam konuk sayısı açısından 500 kattan daha fazla büyüdüğünü gösteriyor.

airbnb 2

Airbnb raporunda kullanıcı istatistiklerine de yer veriyor. 17 milyon turistin, 57 bin farklı şehirden geldiğini not eden Airbnb'nin konuklarının yüzde 54'ü kadınlar. Konukların yaş ortalaması 35. Airbnb üzerindeki en popüler üç rota ise: Paris'ten Lizbon'a, New York'tan Catskills ve Hudson Valley'e ve Seul'dan Osaka'ya.

Konaklama endüstrisinin teknoloji odaklı dönüşümüne öncülük eden girişimlerden biri olan Airbnb, büyümesini hızla sürdürüyor. Bunda, son olarak Küba'da gördüğümüz gibi hızla yeni pazarlara açılması ve Rio 2016 Olimpiyatları gibi küresel etkinliklerde konaklama için resmi alternatifler arasında yer alması gibi faktörler etkili.

İncelemek isterseniz Airbnb Yaz 2015 Raporu'nun tamamı için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.