WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyona ulaştı

WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyona ulaştı

whatsapp-facebook-feature

WhatsApp CEO'su Jan Koum, Facebook Building 20 adresine taşındığından bu yana, WhatsApp kullanıcı istatistiklerini düzenli olarak Facebook profili üzerinden paylaşıyor. Gelenek haline gelen paylaşımlara bir yenisi bugün ekleyen Jan Koum, WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısının (MAU) 900 milyona ulaştığını duyurdu.

WhatsApp now has 900 million monthly active users.

Posted by Jan Koum on Thursday, 3 September 2015

Paylaşıma ilk yorum yapan Mark Zuckerberg, Jon Koum'un bu iletiyi nasıl girdiğini gösteren bir fotoğraf ekledi. Merak ediyorsanız, Jan Koum iletiyi şöyle yazıyor:

jan kaum

İşin sululuk tarafını bir kenara bırakırsak, WhatsApp 2015 yılının başından bu yana her dört ayda bir 100 milyon yeni kullanıcı ekliyor. Popüler mesajlaşma uygulamasının geçtiğimiz Ocak ayında 700 milyon, Nisan ayında 800 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı Jan Kaum. Aynı periyotlarda aynı sayıda artış, kullanıcı sayısı arttıkça bir yavaşlamaya işaret ediyor ancak WhastApp'ın bu yıl sonunda 1 milyar kullanıcıya ulaşacağı düşünüldüğünde, uygulama ile ilgili en önemli soru nasıl gelir yaratacağı.

Bu konuda bildiklerimiz uygulamanın reklam almayacağı ve bildiğimiz WhatsApp çizgisinden ayrılmayacağı. Bu, mesajlaşma uygulamalarının birer platforma dönüşmesi trendini takip etmeyeceği anlamına gelmiyor. Facebook, halihazırda Messenger için yaptığını WhatsApp için de yapabilir mi? Bunu bekleyip, göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.