Kano şimdi de 'kendi HD ekranını kendin yap' kiti hazırladı

Kano şimdi de 'kendi HD ekranını kendin yap' kiti hazırladı

Her yaş için "kendi bilgisayarını kendin yap" (DIY) kiti Kano 2014 yılında Kickstarter‘da 1,5 milyon doların üzerinde fon toplayarak ses getirdi. Çocukların basit kodlamalar da yapabildiği Kano, yeni tanıttığı ekran kitiyle mini bilgisayarlarını bu kez HD ekranıyla tam bir sistem olarak kurma olanağı sağlıyor.

"The Kano Screen Kit" ismiyle piyasaya çıkacak ekran kitinin ilk resmi duyurusu Twitter üzerinden şirketin CEO'su Alex Klein tarafından yapıldı. Ön satışa çıkan ürünün fiyatı ABD'de 109 dolar. Ürün aynı zamanda Product Hunt üzerinden de kullanıcıların oylamasına sunulmuş. Fotoğraflardan göründüğü kadarıyla 9 ana bileşenden oluşan kit çocukların basitçe verilen parçaları birbirine bağlayarak alfa, gama ve piksellerin nasıl çalıştığını anlamalarını sağlamayı hedefliyor.

kano

2014 yılından bu yana iki farklı yatırım turu sonunda toplam 16,5 milyon dolar yatırım alan Kano ürünlerini herkes için sunmuş olsa da özellikle 6-14 yaş arasındaki çocukların teknoloji ve bilişim eğitimi için tasarlıyor. Geçtiğimiz aylarda bilgisayar ve kodlamaya giriş kitini videolu olarak incelediğimiz Kano'nun Screen Kit'in tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.