Google Maps'te restoran keşfetmek artık daha kolay

Google Maps'te restoran keşfetmek artık daha kolay

Google, 'mekan keşfetme' alanındaki atılımlarına bir yenisini daha ekledi. New York, San Francisco ve Londra'dan başlamak üzere Google Maps (Google Haritalar) üzerinde restoranları bulmak oldukça kolaylaşıyor.

Söz konusu yeni özellik, Google Maps üzerinde akıllı bir etiketleme ve öneri sistemiyle restoranları daha kolay keşfetmeyi sağlıyor. Akıllı filtreleme sistemi şimdilik sadece 3 bölgede geçerli ve sadece Google Maps Android uygulaması üzerinde görülebiliyor.

Google, restoranları fiyat ve türe göre sınıflandıran Google, konum ve çalışma saatine göre filtreleme imkanı sunuyor. Sınıflandırmayı kullanıcı puanlamaları ve yorumlarından faydalanarak yapan Google, bu daha önce satın aldığı restoran rehberi Zagat'tan faydalandığını da ekliyor.

Google bu yenilikle birlikte kullanıcıların daha önce ziyaret ettiği mekanlardan hareketle daha kişisel öneriler de yapacak ve bu adımlar hiç şüphesiz Foursquare, Yelp, Zomato ve Facebook'un faaliyet gösterdiği bu alandaki rekabeti biraz daha kızıştıracak.

Daha önce kullanıcıların yemek yerken paylaştığı fotoğrafları Google Maps'e dahil etmek gibi bir özelliği test eden Google, yeni özelliğin diğer pazarlara ne zaman açılacağı konusunda önümüzdeki ayları beklememiz gerektiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.