Google, Android Wear akıllı saatlerini iPhone'a getirdi

Google, Android Wear akıllı saatlerini iPhone'a getirdi

Google, giyilebilir cihazlar için işletim sistemi Android Wear'in iPhone ile çalışmaya başladığını duyurdu. Android blogunda yapılan açıklamayala birlikte iOS için Android Wear uygulamasını yayınlayan Google, gelecekte piyasaya sunulacak olan Android Wear tabanlı bütün akıllı saatlerinin iPhone ile çalışacağını söylüyor.

Android Wear'in iPhone açılımı şimdilik LG Watch UrbaneHuawei Watch, Motorolla Moto 360 ve Asus ZenWatch 2 ile sınırlı. LG Watch Urbane yaklaşık 280 dolardan; Moto 360 ise 250 dolardan satışa sunulurken, Huawei ve Asus akıllı saatlerinin ne zaman ve hangi fiyattan piyasaya sunulacağı henüz açıklanmadı. iOS için Android Wear bu saatler ve bunların ileri modellerini kapsıyor. iPhone içinse iPhone 5 ve sonraki modellerle kullanılabiliyor.

Peki Adroid Wear iPhone'a ne getiriyor? Google'ın açıklamasında Android akıllı saatinizi iPhone'unuzla eşleştirdiğinizde gelen aramalar, mesajlar ve favori uygulamalarınızdan bildirimlerinize göz atabileceğiniz belirtiliyor. Bununla birlikte cihazların fitness takibi ve "Ok, Google" ile başlayan akıllı yardım fonksiyonları da artık iPhone'dan kontrol edilebiliyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi Apple, Android Wear'i tüm kalbiyle kucaklamıyor ve akıllı saatleri için de ciddi sınırlamalar ön görüyor. Örneğin arama konusunda, Google Arama uygulamasını indirmek yerine sesli arama yapabiliyorsunuz ancak bu durumda arama sonuçlarınızı Android Wear uygulaması içindeki bir tarayıcıdan görüyorsunuz. Yapamadığınız diğer şeyler arasında gelen metin mesajlarına saatinizden cevap vermek ve üçüncü parti uygulamaları kullanmak var. Google, üçüncü parti uygulamalar konusunda çalışmaya devam edeceğini söylüyor.

Sınırlamalar, iPhone ve Apple Watch'ın hala en ideal eşleşme olduğunu düşündürse de, Android Wear açılımı ağırlıkla Google uygulamaları kullanan iPhone kullanıcıları için tatmin edici olabilir. Zira Google uygulamaları Apple Watch'ta oldukça sınırlı bir varlığa sahip. Bunun dışında Apple Watch'ın 350 dolardan başlayan fiyatlarla sunulduğunu düşünürsek, iPhone kullanıcılarının daha uygun fiyatlı daha fazla alternatife erişebilmesi birçokları için iyi haber olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.