Zuckerberg: Günlük aktif kullanıcı sayımız 1 milyarı geçti ama bu daha başlangıç!

Zuckerberg: Günlük aktif kullanıcı sayımız 1 milyarı geçti ama bu daha başlangıç!

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook, kendisinden beklenen yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Mark Zuckerberg, Facebook'a aynı gün içinde tam 1 milyar kişinin bağlandığını açıkladı.

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Facebook profilinden yaptığı duyuruyla 24 Ağustos Pazartesi günü Facebook'a 1 milyar kişinin bağlandığını açıkladı. Dünya nüfusu 7 milyar olarak düşünüldüğünde ortalama her 7 kişiden biri aynı gün içinde Facebook'a bağlanmış oldu.

Bu hem Facebook için hem de sosyal ağların kullanımı açısından oldukça büyük bir kilometre taşı.Facebook istatistikleri

Zuckerberg de bunun oldukça önemli bir kilometre taşı olduğunu söylüyor ama hala yolun başında olduklarını eklemeyi de ihmal etmiyor. Dünyanın ücra köşelerine internet bağlantısı götüren Internet.org projesini de yürüten Zuckerberg, Facebook'un tüm dünyayı birbirine bağlama vizyonunu bir kez daha tekrarlamış oluyor.

Sırada günlük 1 milyar aktif mobil kullanıcı barajı var

Facebook istatistiklerini genelde finansal sonuçlar açıklandığında öğreniyoruz. Son finansal sonuçlara baktığımızda da Facebook'un 30 Haziran itibarıyla 968 milyon günlük aktif kullanıcı sayısı paylaştığını görüyoruz. Facebook'un günlük mobil kullanıcı sayısı 844 milyon olmuş ve dolasıyla sıradaki kilometre taşının 'günlük 1 milyar mobil kullanıcı' olacağını söyleyebiliriz.

30 Haziran verilerine göre aylık aktif kullanıcı sayısı 1.49 milyar olan Facebook'un günlük aktif kullanıcılarının yüzde 83,1'inin ABD ve Kanada dışından olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.