Facebook'un Siri ve Cortana'ya rakip kişisel asistan servisi M tanıtıldı

Facebook'un Siri ve Cortana'ya rakip kişisel asistan servisi M tanıtıldı

Facebook'un bir süredir üstünde çalıştığı bilinen kişisel asistan servisinin ilk detayları ortaya çıktı. Facebook'ta Messenger platformunda çalışan yetkili isimlerden birisi olan David Marcus, yayınladığı mesajda Facebook M ile ilgili ilk detayları ve ekran görüntülerini paylaştı.

Ürün duyurusunu yapan ilk isim olan DavidMarcus'un "dijital asistan" olarak tanımladığı Facebook M'in testlerine bugün başlandığı belirtilerek, M'in insanların kontrolünde eğitilen bir yapay zeka olduğu vurgulanıyor.

Apple'ın Siri'si, Microsoft'un Cortana'sı ve Google'ın Now'ın rakip olacak ürün, Facebook'un bir platform haline getirdiği Messenger uygulaması içine konumlandırılmış bir akıllı kişisel asistan servisi olacak. Ancak M'i diğer kişisel asistanlardan ayıran özelliği bazı işleri sizin adınıza halledebilmesi olacak.

Facebook M'in bazı yeteneklerine örnek vermek gerekirse ürün sizin yönlendirmelerinize göre satın alma yapabilecek, çiçek siparişi verebilecek, bir restoranda sizin adınıza yer ayırtabilecek ya da seyahat rezervasyonlarını sizin için tamamlayabilecek. Bu da Messenger uygulaması içerisinde kişisel asistan aracılığıyla gömülü gelen sınırsız bir e-ticaret kanalı anlamına geliyor. İşin içinde mobilin olması ise, M'in Facebook tarafından geliştirilen oldukça bir radikal yenilik olduğunu tahmin ediyorum. Aynı zamanda bu işin "ölçeklenebilir" olması, Messenger'ın sadık kullanıcı kitlesi işi bir hayli önemli kılıyor.

facebook-kisisel-asistan-m

Daha önceki haberimizde aktardığımız gibi projenin kod adı, Moneypennny idi. Bu isim, James Bond serisinde M karakterinin kişisel asistanı Miss Moneypenny'den esinlenmişti. Şimdi ürünün adının sadece Facebook M olarak duyurulması da, M harfinin sırrını ortaya koymuş oldu.

Testlerine başlanan Facebook M'in ne zaman ortaya çıkacağı ile ilgili bir kesin tarih olmasa da büyük ihtimalle bu yıl sonundan önce Facebook'un kişisel asistan servisi M'e sorular yağdırmaya çoktan başlayacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.