Facebook, Messenger için sanal alışveriş asistanı geliştiriyor

Facebook, Messenger için sanal alışveriş asistanı geliştiriyor

Siri, Google Now ve Cortana'nın ardından sanal asistanlarını geliştiren teknoloji devleri arasına Facebook da katılıyor. The Information'ın konuya yakın üç farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre Facebook'un henüz geliştirilme aşamasında olan sanal asistanının adı Moneypennny; isim James Bond serisinde M karakterinin kişisel asistanı Miss Moneypenny'den esinleniyor.

Habere göre Moneypenny'nin rakiplerinden önemli bir farklı Messenger'a özel bir asistan olarak geliştirilmesi. Yani Moneypenny tipik bir mobil sanal asistan gibi her konuda size yardımcı olmak yerine bir ürün veya servis satın almak istediğinizde destek olan müşteri yöneticisi gibi çalışıyor.

operator

Kullanıcıların ürün araştırma ve alışveriş aşamalarında sorularını yanıtlayacağı söylenen Moneypenny'yi, bu nedenle Siri vb asistanlardan çok Operator gibi kişisel asistanlar gibi düşünmek daha doğru olabilir. İstediğiniz ürün ya da servisi birkaç kriterle birlikte iletmeniz durumunda, işin geri kalanını sizin yerinize halleden bu asistanların Messenger'a nasıl uyarlanacağı ya da Moneypenny'nin hangi taleplere nasıl cevap vereceğiyle ilgili henüz net bir bilgi yok.

markalar-facebook-messenger

Bir süre önce Messenger'ı bir platform haline getiren Facebook, Business on Messenger servisiyle markaların Messenger üzerinden müşterilerle iletişiminin önünü açmıştı. Halihazırda 700 milyon kullanıcıyı geride bırakan Messenger'ın müşteri taleplerine cevap verebilmek konusunda sanal asistanlara yönelmesi oldukça makul görünüyor. Sanal asistanların Messenger kullanan markalar için doğru mesaj için hedefleme ve müşteriyi proaktif bir şekilde yönlendirme gibi potansiyel kullanımları da olabilir. Facebook'un girişimi, bu alana odaklanan yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesini hızlandırabilir.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.