Twitch'in en büyük rakibi olacak YouTube Gaming açılıyor

Twitch'in en büyük rakibi olacak YouTube Gaming açılıyor

Haziran ayında YouTube Gaming ile Twitch'in karşısına çıkacağını açıklayan Google, ilk olarak ABD ve Birleşik Krallık'ta açacağını duyurduğu büyük projesinin üzerindeki perdeyi 26 Ağustos'ta, yani bugün kaldırıyor.

YouTube Gaming'in bağımsız uygulamaları (Android, iOS) ve web sitesiyle (gaming.youtube.com) oyunseverlere ulaşacağı açıklanmıştı ama ilk duyurusu yapıldığında açılış için net bir tarih verilmemişti. Yapılan yeni açıklamayla YouTube Gaming'in bugün Türkiye saati ile 20:00'de açılacağı belli oldu.

YouTube Gaming, ilk aşamada 25 binden fazla oyun başlığında 60fps kalitesinde canlı yayınlar, tanıtım videoları ve çeşitli oyun videoları yayınlayacak. Youtube Gaming'in sadece içerikleri oyunseverlere özel olmayacak. Arama sonuçlarında da oyunlara öncelik verecek.

Amazon'un satın aldığı Twitch'te olduğu gibi YouTube Gaming canlı yayınlarında da üyeler için canlı sohbet seçeneği olacak. Yayıncılar yorumları uygulama üzerinden görüntüleyebilecek. Her canlı yayının özel bir web adresi olacak ve paylaşılabilecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu akşam açılacak olan YouTube Gaming'in ilk olarak ABD ve Birleşik Krallık'ta açıklacak. Google'ın yeni platformunun Türkiye pazarına ne zaman geleceği ve nasıl bir ilgi göreceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.