Google, YouTube Gaming ile Twitch'e rakip oluyor

Google, YouTube Gaming ile Twitch'e rakip oluyor

Google, YouTube Gaming adındaki bağımsız YouTube uygulaması ve websitesini tanıttı. YouTube blogundan dün yani 12 Haziran'da duyurulan YouTube Gaming, yalnızca oyun videoları ve canlı oyun yayınlarına ait içerikler sunuyor.

Açıklamada YouTube Gaming'in kullanıcıların favori oyun ve oyuncularını takip edebilecekleri bir platform olarak geliştirildiği belirtiliyor. Aralarında Asteroids ve Zelda gibi popüler oyunların olduğu 25 binden fazla oyun, kendilerine ait sayfalarıyla YouTube Gaming'de yer alıyor. Oyun yayıncıları ve YouTuber'lara ait kanallar da yine YouTube Gaming'de bulunabiliyor.

Sadece oyun dikeyine odaklanan YouTube Gaming'de yaptığınız aramalarda da doğrudan oyun sonuçları gösteriliyor.  Örneğin arama çubuğuna "Call" yazdığınızda "Call of Duty"yi görüyorsunuz. Kullanıcılar sevdikleri bir oyunu koleksiyonlarına ekleyerek kısa yoldan erişim sağlıyor. Bir canlı yayın kanalına abone olduğunda ise yeni bir oyun yayını başladığında bildirim alıyorsunuz YouTube Gaming'den.

İlk etapta Birleşik Krallık ve ABD'de bu yaz açılacak olan YouTube Gaming geliştirilmeye devam ediyor. Bugün 60fps ve DVR yayın desteklediği söylenen YouTube Gaming, aynı zamanda bu yayınların otomatik olarak YouTube videosuna dönüştürülmesini sağlıyor. YouTube Gaming'de kullanıcıların bir canlı yayını zamanında önce planlamasına gerek kalmayacak ve sosyal medyada paylaşımının tek bağlantıyla yapmasını sağlayacak geliştirmeler yapılıyor. YouTube Gaming'de reklamlarla ve fan destekleriyle gelir yaratmak mümkün.

YouTube Gaming'in ana odağında canlı yayınlar olduğunu söyleyen Google, bu hamleyle geçtiğimiz yıl Amazon tarafından yaklaşık 1 milyar dolara satın alınan Twitch'e rakip oluyor. Halihazırda Twitch ile görüşmelere Amazon'dan önce başlayan Google'ın bu alana girişi bu nedenle sürpriz sayılmaz. İki dev kanalın mücadelesi online oyun yayıncılığının önümüzdeki yıllarda çok daha büyük kitlelere ulaşmasını sağlayabilir.

YouTube Gaming'e gaming.youtube.com adresinden erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.