Delivery Hero gelecek yıl borsaya açılmaya hazırlanıyor

Delivery Hero gelecek yıl borsaya açılmaya hazırlanıyor

Avrupa merkezli en büyük girişimlerinden olan Delivery Hero, farklı alanlara konsantre olduğu için bu yıl hazırlıklarını tamamlayamadığı halka arzını önümüzdeki yıl gerçekleştirecek. Şirketin kurucu ortağı ve mevcut CEO'su Niklas Ostberg yaptığı açıklamada şirket olarak 2015 yılı içerisinde farklı konulara odaklandıklarını ve borsaya açılma işlemini şirketin yararı için gelecek yıla bıraktıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Yemeksepeti.com'u da 589 milyon dolar bedelle satın alan Delivery Hero bugün 34 farklı ülkede 200 binden fazla restoranı bünyesinde barındırıyor. şirket kişilere online olarak yemek sipariş imkanı sunuyor. Son aldığı yatırımla değerini 3,2 milyar dolara çıkartan şirket şimdi gelecek yıl hangi ülkedeki borsada yer alacağının kararını vermeye çalışıyor. Niklas Ostberg yaptığı açıklamada ya Frankurt ya da New York borsasında olacaklarını belirtmiş ancak nihai karar henüz verilmemiş. Yıl sonuna kadar borsa için gerekli belgelerin ve yasal prosedürlerin hazırlanacağını belirten Ostberg bu sayede gelecek yıl istedikleri zaman hızlıca borsaya açılabileceklerini belirtmiş.

2011 yılında kurulan Delivery Hero ardından aldığı yatırımlar ve yaptığı satın almalarla oldukça hızlı büyümüştü özellikle Asya ve Avrupa pazarında emin adımlarla ilerleyen şirket arkasına Rocket Internet'in gücünü de dahil etmişti. Rocket Internet bugün Delivery Hero'nun yüzde 38,5'luk hissesini elinde bulunduruyor. Borsaya açıldıktan sonra hızlı büyümesini sürdürmek isteyen şirket küresel olarak yeni satın almalar yapabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.